Açılış törenine TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KTÜ Rektörü Prof. İbrahim Özen, Farabi Hastanesi Başkehimi Prof. Tevfik Özlü, TTSO Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Sağlam, İsmail Öztürk ve M. Zihni Serdar, Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbant, Hülya Ulusoy, KTÜ Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Mehmet Sönmez, TTSO Genel Sektreteri Hakan Gürhan ile merkezin modernizasyonuna destek veren hayırsever vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan TTSO Meclis Başkanı Ulusoy, TTSO’nun desteğiyle belge için çok önemli bir hizmetin hayata geçirildiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hacısalihoğlu; “Meclis olarak severek karar verdik”

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise kemik ilgili nakil ünitesinin modernizasyonuna verilen destek konusunda Meclis olarak severek karar aldıklarını söyledi.

“Bu imkanı bize sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diyen Başkan Hacısalihoğlu, “Bu uygulama hocalarımıza sadece bir destektir. Biz hocalarımızın, üniversitemizin gücünü biliyoruz. Bizim fiziki mekanın hazırlanmasında, buranın uluslararası standartlara getirilmesinde sadece bir katkımız oldu. Ama esas katkı hocalarımındır, onları yürekten kutluyorum” diye konuştu.

“Sosyal sorumluluğumuzu biliyoruz, bundan sonra da bu tür hizmetlere destek vereceğiz”

Oda olarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da benzer hizmetleri destekleyeceklerini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, “Böyle bir hizmeti almak ancak büyükşehirlerde oluyordu. Böyle bir imkanı bölgemizde insanlarımızın hizmetine sunmak bizleri son derece mutlu etmiştir. Bundan sonra da bu tür hizmetlere oda olarak her zaman destek vereceğiz. Sosyal sorumluluğumuzu biliyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu standartlar Türkiye’de şu an için yok diyebiliriz. Bundan dolayı da rektör hocalarımızı gönülden kutluyoruz. Arzumuz buraya her gelen şifasını bulsun. Emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Özen, TTSO’ya teşekkür etti

KTÜ Rektörü Prof. İbrahim Özen, “Elimizden geldiği kadar üniversitemize düşen asli görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Rektör Özen, bölgeye modern bir ünite kazandırdığı için üniversite ve hastalar adına TTSO’ya teşekkür etti.

Başhekim Özlü, “Merkezimiz 6 il ve 7 milyon nüfusa hitap etmektedir”

Törende, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Tevfik Özlü merkezle ilgili bilgi verdi.

Başhekim Özlü, Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Kemik İliği Nakli Merkezi ve Afarez Ünitesi’nin Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlandırılmış üniteler arasında yer aldığını belirterek şu bilgileri verdi:

“1999 yılından itibaren 2 yatak kapasitesiyle 12 yılda 175 kemik ilgili nakli yapılan ünite, TTSO’nun katkılarıyla yeniden yapılandırılarak 8 yatak kapasitesine çıkarıldı. Yeni konseptte hasta odaları gerektiğinde yoğun bakım ünitesine dönüştürülebiliyor. Yaklaşık 6 il ve 7 milyon nüfusa hitap eden ünitede bulunan tek kişilik odalar, gerektiğinde refakatçi kalabilecek ve hastaların görüntülü ziyaretine imkan sağlayacak şekilde düzenlendi.”

Başhekim Özlü, “Ünitemiz, bölge insanımıza bugünden itibaren yenilenmiş ve genişletilmiş imkanlarıyla daha fazla yararlı olabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Karadeniz ve bölgede nakil yapılan tek merkez. Bölge insanımıza bu hizmeti veriyor olmaktan son derece mutluyuz. TTSO’ya çok teşekkür ediyoruz. Onların bu destekleri hastalarımızın sağlığı olarak geri dönecektir” diye konuştu.

Ulusoy ve Hacısalihoğlu’na plaket takdim edildi

Konuşmaların ardından Rektör Özen, Meclis Başkanı Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu’na verdikleri desteklerden dolayı birer plaket takdim etti. Törende ünitenin modernizasyonuna katkı sağlayan Feti Alıcı, Nurten Salimoğlu ve Selahattin Kavanoz’a da plaket takdim edildi.

Yapılan açılışın ardından KTÜ Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Mehmet Sönmez, Ulusoy ve Hacısalihoğlu ile birlikte üniteyi gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ulusoy ve Hacısalihoğlu, merkezde tedavi gören hastalara şifa dilerken, servis çalışanlarına da başarılar diledi.