Trabzon Merkez ilçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, ilginç bir uygulamaya imza atıyor. Birliğin teknik planlama ve program hazırlama ile yatırımların incelenmesi konusundaki bütün toplantılarını artık her hafta bir köyde yaparak yerinden yönetimin daha yerinden uygulamasını hayata geçirdi.

Birliğin encümen üyesi de olan İl Genel Meclisi başkanı Haydar Revi, hayata geçirdikleri uygulama ile kendilerini dört duvar arasından kurtardıklarını da belirtti. Haftalık toplantıları Merkez’e bağlı her köyde peryodik olarak gerçekleştireceklerini belirten Revi “Böylelikle köy muhtarlığında muhtar azalar ve vatandaşlar ile birlik üyeleri bir araya geliyor nasıl çalıştığımız öğreniyor birlikte üretiyor birlikte karar verdiğimiz her olaya köylüler ve muhtar ile heyeti de tanıklık ediyor” dedi. Revi uygulamayı “Yerelden değli yerinden yönetim” olarak da adlandırarak ilginç bir tanımlama yaptı

Birliğin, bu haftaki toplantısı Yeşilvadi köyünde yapıldı. Birlik başkanı Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ile birlik üyeleri Haydar Revi, Yeşilbük Muhtarı Osman Toparlar, Doğançay Muhtarı Abdurrahman Değirmenci ile birlik müdürü Cesarettin Kılıç ile muhasip Zeki Yamaç katıldı.

Birliğin toplantısında mütad gündem konuları karara bağlanırken özellikle Büyükşehir kapsamı içinde artık mahalle olacak köylerle ilgili olarak alınması gereken tedbirler ve öneriler de konuşuldu. Revi, büyük şehir konusunda şunları söyledi “ Trabzon’un büyükşehir olması elbette arzulanan bir hayalimizde gerçekleşti. İl Özel idarelerini kaldırılması ise bu çerçevede olumlu oldu. Zira hem büyük şehir hem il özel idaresi ve meclisi iki başlılık yaratabilirdi. Büyükşehir belediye meclisi il genel meclisinden daha kapsamlı bir yapıda olacak. Bütün ilçelerden köylerden temsilciler büyükşehir belediye meclisinde yer alacak. Şehrin tümünün temsili açısından büyükşehir belediye meclisi daha bir fonksiyonel rol üstlenecek” dedi.