TTSO’nun başvuru sahibi olduğu İnovasyon Merkezi Avan Projesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından sağlanan teknik destek programından yararlardırılmasına yönelik imza töreni Başkan Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan arasında imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Teknokent bünyesinde kurulacak İnovasyon Merkezi’nin projelendirilmesinde kullanılması planlanan ve DOKA tarafından sağlanan teknik desteği almaya hak kazandıklarını söyledi.

Söz konusu desteğin 15 bin TL tutarında olacağını ve merkezin projelendirilmesinde kullanılacağını dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, bu merkezin hayata geçmesiyle birlikte bölge sanayisinin daha da güçleneceğini ifade etti.

Bölgedeki sanayi kollarını desteklemek, mühendislik ve yazılım hizmetlerini sunmak amacıyla Trabzon Teknokent bünyesinde teknolojik ve mühendislik eğitimi hizmeti veren bir tasarım merkezinin faaliyet gösterdiğini hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, “Tasarım merkezi sadece Trabzon iline değil bölgedeki diğer illere de hizmet vermektedir. Birim, firmaların 3 boyutlu tasarım hizmetlerinin yanı sıra statik, dinamik, yorulma analizleri gibi birçok üretim öncesi çalışmaları bünyesinde gerçekleştirmektedir. Teknoloji birimi CNC eğitim ve üretim, hızlı prototipleme çalışmaları ve patent başvurularında gereklilik arz eden teknik resim çalışmaları gibi oldukça geniş bir çalışma yelpazesine sahiptir. Biyomekanik, inşaat, mimari, ahşap işlemecilik, makine endüstrisi, eğitim ve AR-GE ana konu başlıklarıyla bünyelerinde teknolojik departmanların eksikliğini hisseden firmalar başta olmak üzere hemen hemen her alandan ihtiyaç sahiplerini beklemektedir. Bu faaliyetlerin kapsamını arttırarak daha profesyonel hizmet vermek amacıyla Trabzon Teknokent’te İnovasyon Merkezi kurulacaktır. DOKA tarafından sağlanan bu teknik destek projesi ile İnovasyon Merkezi projelendirilecektir” dedi.

“İnovasyon merkezi sayesinde yenilikçi fikirler katma değer sağlayacak şekilde ekonomiye kazandırılacaktır”

Yeni fikirleri değer yaratan çıktılara dönüştürme süreci olarak tanımlanan inovasyonun önemine dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu, “İnovasyon süreci iki basamaktan oluşuyor. İlk basamakta yeni ve yaratıcı fikirler ortaya çıkacak, ikinci basamakta ise emek ve yatırım gerektiren bu fikirlerin ticarileştirilmesi, başka bir ifadeyle katma değer yaratan ürün, metod veya hizmetlere dönüştürülmesi sağlanacaktır. Haliyle bu merkezin bölgemiz ve ilimiz ekonomisi açısından taşıdığı önem açıktır. Teknik desteği sağlayan DOKA’ya teşekkür ediyor, merkezin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.