TRABZON'UN Ortahisar İlçesi Hızırbey Mahallesi'nde sevgilisi olduğu iddia edilen Fatma Z.'yi (19) öldürdükten sonra intihar eden polis memuru Ali A.'nın (23) ölümünün ardındaki sır perdesi aralanıyor. Polis memuru Ali A.’nın annesinin Fatma Z.’yi cep telefonundan arayarak oğlunun intihar edeceğini eve gitmesini ve oğlunu intihardan vazgeçirmesini istediği ortaya çıktı.

POLİSİN AİLESİNE VE BAKANLIĞA DAVA

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde görevi polis memurunun sevgilisini öldürdükten sonra intihar etmesinin yankıları sürerken, dün savcılığa ulaşan baba Nuri A., suç duyurusunda bulunacağını ve tazminat davası açacağını söyledi. KTÜ Türkçe Bölümü öğrencisi olan ve üç ay sonra mezun olacağı öğrenilen Fatma Z. adlı genç kızın babası Nuri A., “Benim kızım polis memurunu evine intihardan vazgeçirmek için gitmiş. Benim kızımın ölümüne neden olan polis memuru ve annesidir. Polise silahı veren bakanlıktır. Benim kızım üç ay sonra öğretmen çıkacaktı. Benim kızıma pusu kurdular. Bunun hesabı vermeliler” dedi.

İNTİHAR ÖNCESİ KAMERA KAYDI YAPMIŞ

Polis memuru Ali A.’nın Fatma Z.’yi ailesi ile tanıştırdığı ve evlenmek istediği fakat ailenin bu evliliğe onay vermediği ortaya çıktı. Polis memurunun ailesinin bu evliliğe onay vermemesi üzerine Antalya’da yaşayan annesini arayarak,  “Sizin yüzünüzden sevdiğimden kızdan ayrıldım. Artık yaşamak istemiyorum. İntihar edeceğini” dediği öğrenildi. Bunun üzerine polis memuru Ali A.’nın annesi oğlunun kız arkadaşı Fatma Z.’yi arayarak, “Oğlum intihar edecek ne olur, git onu durdur” dediği ortaya çıktı. Bunun üzerine ayrıldığı sevgilisi Ali A. evine giden Fatma Z. ikna etmeye çalıştığı polis memurun önce genç kızı öldürdü, ardından da canına kıydı.

ÖLMENDEN ÖNCE GÖRÜNTÜ ÇEKMİŞ

Ali A.’nın intihardan önce Fatma Z.’yi cep telefonu ile görüntülediği ve kayıt altına aldığı belirlendi. Genç polisin ölmeden önce kendisinden ayrılmak isteyen genç kıza, ‘Bunları kameraya doğru söyle’ sözleri üzerine Fatma Z.’nin kamerayı kapatması için polis memurunun üzerine yürüdüğü daha sonra ise görüntünün kapandığı öğrenildi.