Yapılan toplantıda Trabzon’daki üstün zekalı ve özel yetenekli çocuklar için geliştirilen olağanüstü proje hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Trabzon’da IQ’su 140’ın üzerinde bulunan öğrencilerın bu olanaktan daha fazla yararlanmasına destek verildi.
Mehmet Ali Neyzi, Üstün zekalı ve özel yetenekli çocukların öğrenim gördüğü TEV İnanç Türkeş Özel lisesi’nin (TEVİTOL) Gebze’de bulunduğunu söyledi. Çok güzel bir kampüse sahip olduklarını çok farklı bir dünya olduğunu ifade etti. “ Ama destek vermek gerekiyor. Bir sürü ihtiyaçları var. Biz bir sistem içerisinde eğitim veriyoruz ama çocuklar birbirlerini çok etkiliyorlar. Çocukların burada gerçekten çok mutlu oluyorlar. Kurulan sistemin uzmanlar tarafından kuruldu ve hala devam ediyor. ”dedi. 

TEV Trabzon Şube başkanı Hasan Melek ise burada üstün zekali ve özel yetenekli çocuklara uygulanan eğitim ile değişimin çok kısa sürede görülebildiğini kaydetti. Seçilen çocukların zorlu aşamalardan geçtiğini vurguladı. Çocukların yapılan araştırmalar ile tespit edildiğini dile getirdi. Gözlem kampında uyum sağlamalarının test edildiğini aktardı. 

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu ülkemizdeki üstün zekalı ve özel yetenekli çocuklara devletin sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.  Hacısalihoğlu, “ Bu çocukların masrafları bir şey değildir. Maalesef bugüne kadar özel sektör projeleri ile bu çocuklarımıza özel eğitim olanakları sağlanıyor. Özel sektörün hayata geçirdiği bu projeler karşısında heyecan duymamak mümkün değil. TEVİTOL’de bu anlamda başarılı bir proje ve kutluyoruz. Trabzon’dan ve bölgeden üstün zekalı ve özel yetenekli öğrencilerimizin bu projeye katılması arzumuzdur. ”şeklinde konuştu. 

Başkan Hacısalihoğlu TEVİTOL okuluna Trabzon’un yabancı olmadığını da anımsatarak bu okuldan yakın zamanda TTSO Meclis Üyesi Yusuf Şenterk’un oğlu Birol Şentürk’ün başarıyla mezun olarak yükseköğrenimine Amerika’da burslu devam etme hakkı kazındığını vurguladı. Hacısalihoğlu, “ Trabzon kamuoyunun bu okula destek olmasında fayda olduğunu düşünüyorum.” Görüşlerini paylaştı.

Bu güne kadar 570 mezun veren TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin mezun olduktan sonra öğrenimlerine Türkiye ve dünyanın en önemli okullarında devam ediyor. TEVİTÖL, 2014-2015 yılında Türkiye’nin 46 farklı ilinden toplam 271 öğrenciye eğitim veriyor ve özel yetenekli öğrencilerin, kendilerine ve çevrelerine katkıda bulunabilmeleri için standart MEB müfredatı yanı sıra farklılaştırılmış eğitim sunuyor.

TEVİTÖL’e girmek için 

TEVİTÖL’de IQ’su 140’un üzerinde olan öğrenciler, 3 aşamalı bir sınav sistemi ile seçiliyorlar. Öğrenciler ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda yetiştiriliyor, okulda Anadolu Liseleri müfredatı yanı sıra proje temelli eğitim sistemi uygulanıyor. TEVİTÖL’den mezun olanlar dünyanın iyi üniversitelerinden tam burs alıyor, Türkiye’de de önde gelen üniversitelerde eğitim görmeye hak kazanıyor.