Trabzon kamuoyunun uzun bir süredir umutla beklediği 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılması yönündeki isteği büyük bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dün yaptığı açıklamada 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek teşvik yasasının uzatılmayacağını belirterek daha önce uzatılan teşvik uygulaması bitecektir" dedi.


ÇAĞLAYAN: "UZATILMAMASINA KARAR VERİLDİ"

Teşvikin uzatılması yönündeki talepleri Başbakan Erdoğan'a sunduklarını belirten Bakan Çağlayan, "Çalışmalarımız sonucunda sayın Başbakanımızın onayı ile 5084 yasasının yürürlük süresinin ön görüldüğü gibi 2012 sonunda bitmesi ve uzatılmamasına karar verilmiştir" şeklinde konuştu. 


BU KRİZ KEPENK KAPATIR

Bakan Çağlayan'ın bu açıklaması tüm ülkede olduğu gibi Trabzon'da da hüsran yaratırken, Trabzon'da 2108 iş yeri vasıtasıyla 43 bin 769 kişinin bu yasadan yararlandığı kaydedildi. Yasanın uzatılmaması nedeniyle işletmelerin ciddi sıkıntıya gireceği belirtilirken, çok sayıda iş yerinin bu kriz nedeniyle kapanması bekleniyor.


CANALİOĞLU: "AKP VEKİLLERİ KÖTÜ SINAV VERDİ"

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu hükümetin bu kararına sert tepki gösterdi. Canalioğlu, iktidar partisi milletvekillerinin teşvik sürecinde başarılı bir sınav veremediklerini belirterek, "AKP'nin Trabzon milletvekiller son derece etkisiz kalmışlardır. Sayın Başbakana çıkıp teşvikin uzatılmasının önemini bir türlü anlatamadılar" diyerek yerden yere vurdu.



DEVLETE YÜK DEĞİL

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, şimdiye kadar teşvikten 31 bin iş yeri ve 766 bin kişinin yararlandığını hatırlatarak, "766 bin için devletin ödediği 200 lira toplamda 153 milyona tekabül ediyor. Bu rakamın devletin üzerinde büyük bir külfet getirmeyeceği kanaatindeyiz" dedi.