Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD) Başkanı Cemil Genç, Trabzon’da iş adamlarının yaşadığı sıkıntılarla ilgili yönetim kurulu olarak toplantı yaptı. 

TSGİAD merkezinde yapılan toplantıda konuşan Genç, dikkat çekici iddialar ortaya attı. Derneği Eski Başkanı Emre Aksoy’un aracının ve iş yerinin kurşunlanması konusuyla ilgi de konuşan Genç, “Bizim gayemiz Trabzon’da ki iş adamlarına sahip çıkmak. Sonuçta burada hepimiz Trabzon’da ticaret yapıyoruz, ama yaptığımız ticarette hiçbir birimizin güvenliği yok. Emre Aksoy ile ilgili farklı şeyler yazıldı bir çoğu doğru değil. Sonuçta biz Trabzon’da ticaret yapmaya çalışan insanlarız. Ama bu saatten sonra hepimizin kafasında soru işaretleri var. Bu bir değil iki değil. Artık bir birikim noktasına geldi. İçimizde bir çok arkadaşımız bu tarz sıkıntılar yaşıyor ve yaşamaya devam ediyor” dedi.

Aksoy’un iş yeri ve aracının kurşunlanması ile ilgili bir dizi iddialar ortaya koyan Genç, “Kanunda ki boşluklar bizi yoruyor, yormaya devam edecek. Bizler  orada “itiraz ettiğimizde Komutanımız bize ‘Yapabilecek bir şey yok. Burası Arka Sokaklar değil. Yapabileceğimiz şeyler bunlardır. Savcının alacağı karara saygı duyacağız”  dedi.

Arkadaş alınıyor silahıyla beraber tekrardan serbest bırakılıyor. Sadece yarım saatlik gözaltı ile beraber. Bu tarz bir olay olduğu halde olay yerine 1,5 saat sonra olay yeri inceleme geliyor. Şuan sıkıntı yaşıyoruz. Sıkıntılarımızı dile getiriyoruz. Bu saatten sonra bir çok insanı buraya getiremeyeceğiz. Sıkıntı yaşıyoruz yaşamaya devam edeceğiz. Her halde bu kanunlarla biz Trabzon’da bu işleri zor yapacağız. Sonuçta biz vergi veren eleman çalıştıran insanlarız. Ama mermi atılınca kimse bize sahiplik etmiyor. Kendi işimizi kendimiz görmek çok işimize gelmiyor. Sonuçta hukuk ülkesinde yaşıyoruz” dedi.


Genç, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Emre Aksoy’un arabası kapısının önünde, ertesi gün de iş yeri kurşunlandı. Telefonda tehdit ve şantaj mesajları var. Ama maalesef arkadaşımız serbest.
Şu an da öyle bir oldu ki buraya çok fazla yatırımcı çekemeyeceğiz gibi duruyor. Gelen yatırımcı tehditten dolayı gelmiyor. Trabzon’dan giden iş adamlarına en çok karşı çıkan insanlardan biri benim. Ama şuan da haklı olduklarını düşünmeye başladım. Dernek olarak yatırım yapacaktık ama ondan bile vazgeçme noktasına geldik.
Bindiğimiz arabanın markasına dikkat etmek zorundayız. Her yere gidemezsiniz. Bir arkadaşım araba aldı ve satmak zorunda kaldı. Trabzon’da aldığın arabanın giydiğin elbisenin bedeli varsa biz niye bunu yapmıyoruz.
Bir vatandaşın biri kuyumcuya girip diyebiliyorsa benim evde 80 bin TL’lik altın çalındı ve sana bozdurdular. 8 bin TL ver bu hesabı kapatacağız derse ona silah mı çekmek lazım. O insanın kaybedeceği bir şey yok.
Adam mesela gelip Trabzon’da lüks araba binemezsin. Herşeyi bir bedeli mi var Burada Emre Aksoy vesile. Bugün Emre Aksoy 700 – 800 kişi çalışıyor. Bu adam buradan giderse Trabzon kaybedecek”