Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı önündeki patlamanın ardından bölgeye giden Vali Dr. Recep Kızılcık, olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. İncelemenin ardından kısa bir açıklama yapan Vali Dr. Recep Kızılcık, ilk belirlemelere göre olayın uzaktan kumandalı bir patlayıcı ile gerçekleştirildiğini belirterek “Bu sabah saat 8‘e 10 kala Düzköy ilçesi Jandarma Karakolu’na yaklaşık 20 metre mesafede bulunan çöp konteynerine askerlerimiz çöpünü döküp dönerken uzaktan kumanda ile patlamanın gerçekleştirildiğini düşünüyoruz.



TRABZON'DA HAİN SALDIRININ ARDINDAN YARALI ASKERLERİMİZ DURUMU VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYLIN

TRABZON'DA HAİN SALDIRININ OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Patlama sonucu 2 askerimiz çok hafif, bir askerimiz ağır olmak üzere 3 askerimiz yaralandı. Yaralı olan askerimiz şuanda KTÜ Farabi Hastanesi’nde, gerekli tetkikleri yapılıyor. Organlarında ciddi bir hasar yok. Bizim burada en büyük temennimiz bir can kaybının olmaması. Bu askerimiz de inşallah en kısa zamanda hayatına devam ettirecektir” dedi.



Patlamanın yönteminin terör örgütünün kullandığı bir yöntem olduğunu kaydeden Vali Kızılcık “Uzaktan patlatıldığı için terör örgütünün de bu yöntemi kullandığını biliyoruz. Bu şekilde olabileceğini değerlendiriyoruz. Şuanda kesin bir kanıtımız yok. Tek patlayıcı, patlayıcının ne olduğu belli değil” ifadelerini kullandı.
Öte yandan olayın görgü tanığı ilçe sakinleri ise sabah saatlerinde büyük bir gürültü duyduklarını ifade ederek “Askerin bir tanesi yandım yandım diye bağırıyordu. Asker daha sonra yere düştü. Diğer arkadaşları geldi. Duman yoğunluğu vardı” ifadelerini kullandılar.

BORDO RENKLİ PLAKASIZ ARAÇ ARANIYOR
Trabzon’un Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bu sabah uzaktan kumanda ile patlatılan bir patlayıcı ile gerçekleştirilen ve 1’i ağır 3 askerin yaralanması ile sonuçlanan olayla ilgili plakasız bordo renkli bir araç aranıyor.

Olayı gerçekleştiren muhtemel terör örgütü üyelerin içinde olduğu tahmin edilen bordo renkli plakasız Hyundai marka otomobil ile ilgili olarak il genelindeki polis ve jandarma ekiplerine bilgi verilirken, ekiplerin bu araca karşı duyarlı olmaları istendi. Aracın sabah saatlerinde ilk olarak Düzköy ilçesinde görüldüğü ve daha sonra hızla ilçeden ayrıldığı iddia ediliyor.

Öte yandan Trabzon Valisi Kızılcık, helikopterle KTÜ Farabi Hastanesi'ne kaldırılan er Doğan Özkartal'ı ziyaret etti. Yaralı Er Özkartal Vali Kızılcık'a olay anını anlattı. Kızılcık, KTÜ Farabasi Hastanesi Başhekimi Tefik Özlü'den yaralı askerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.



HALK OPERASYONLARA KATILIYOR
Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal,"Olayla ilgili çalışmalar sürüyor. Hafif patlayıcılı düzenek kurulmuş. Sabah saatlerinde oldu. Olay yerine patlamadan sonra geldik. Üç askerimiz yaralandı bir tanesinin kolu kırıldı. Terör saldırısı olduğu kesinleşti. İncelemede hangi örgüte bağlı olduğunu tespit edecekler. Polis ve askerin ortak olarak yürüttüğü operasyona Düzköy halkı da katılıyor. Halk yaylalarda operasyona katılıyor" dedi.