Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yerel bir gazetede yer alan ''Trabzon Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz. Bali İçen Çocuklara Kim Sahip Çıkacak'' başlıklı habere değinilerek, ''Trabzon Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü son yıllarda kadın haklarına yoğunlaşınca çocukları ve gençleri unuttu'' ifadelerinin doğru olmadığı belirtildi.

Valilik olarak kadın hakları konusunda yürütülen çalışmalar ne kadar önemli ise çocuklar için uygulanan projelerinde en az o kadar önemli olduğunu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Son 3 yılda ilimizde risk altında olduğu düşünülen çocuklara yönelik Umut Yıldızı Projesi kapsamında, çocuklara gümüş takı işlemeciliği kursu, erkek berberliği kursu, aşçı çıraklığı kursu düzenlenerek, bu kursları başarıyla bitiren 26 çocuğa sertifikaları verilip istihdam edilmeleri sağlanmıştır. Ayrıca Sokaktan Spora Projesi uygulanarak çocukların sokaktan spora yönlendirilmeleri sağlanmıştır. Bunun haricinde ilimizdeki tüm okullara yönelik olarak, Toplumsal Birliktelik Projeleri, Dört Mevsim El ele Projeleri düzenlenerek tüm öğrencilerimizin dışarıdaki tehlike ve risklere karşı uyarılmaları sağlanmıştır.''

Açıklamada, gençlik merkezlerine önem verildiği belirtilerek, Trabzon'un Gençlik Merkezleri konusunda da Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer aldığı bildirildi.