Senaryoyu Gören Vatandaşlar Tepki Gösterdi
FİLMDE Kadir İnanır’ın kızını oynayan Katya karakteri Taşbaşı mevkiinde gece saat 22.00 sularında yürürken filmin senaryosu çerçevesinde 3 gencin tacizine uğradı. Filmin bu boyutunu gören vatandaşlar set ekibine tepki göstererek Trabzon’u terketmelerini istedi.

12 Sene Önce Yaşanan Drammış!
KATYA Filmi’nin yönetmeni Ahmet Sönmez, 2000’li yıllarda yaşananları çektiklerini iddia ederek, “12 sene önce yaşanmış bir hikaye. O tarihte yaşanan bir dram... Hikayemizde kimseyi suçlamıyoruz. Herkesin bildiği gerçekleri anlatıyoruz” dedi.

Trabzon’da çekimleri gerçekleştirilen ve başrollünü Kadir İnanır’ın oynadığı “Elveda Katya” sinema filminin dün akşamki çekimlerinde set ekibine vatandaşlar tepki gösterdi. Çekimler olay yerine gelen polisler gözetiminde gerçekleştirildi.

Trabzon ve Batum’da çekimleri gerçekleştirilen yönetmenliğini Ahmet Sönmez’in yaptığı başrolünde ünlü sinemacı Kadir İnanır’ın olduğu “Elveda Katya” filminin dün akşamki çekimleri sırasında sözlü saldırı gerçekleştirildi. Filmde Kadir İnanır’ın kızını oynayan Katya karakterinin gece sokakta yürürken 3 gencin laf atarak tacize uğradığı sahnesi çekilirken esnaftan ve vatandaşlardan tepki geldi. Taşbaşı mevkiinde önceki gece saat 22:00 sıralarında çekilen sahnede set ekibine tepki gösteren vatandaşlar “Trabzon’un adını kötümü çıkartacaksınız. Gidin buradan” diyerek tepki gösterdi. Tepki gösteren kitlenin kalabalıklaşması üzerine olay yerine polis çağrıldı. Yaklaşık 15 polisin müdahalesi sonrasında çekimlerini güçlükle tamamlayan film ekibi toparlanıp gittiler.  Filmin yönetmeni Ahmet Sönmez yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz Trabzon’da çekimlerini gerçekleştirdiğimiz filmimizde çok güzel anlar yaşadık. Trabzonlu bize elinden gelen desteği verdi ve vermeye de devam ediyor.  Filmin konusu2000 yılında yani 12 sene önce yaşanmış bir hikaye. O tarihte yaşanan bir dram hikayesi, hikayemizde kimseyi hele Trabzon’u suçlamıyoruz. Herkesin bildiği gerçekleri anlatıyoruz. Bize küçük bir tepki oldu ama oda yanlış anlaşılmadandır. Tepkileri anlayışla karşılıyoruz. Trabzon’u kötü göstermek aklımızın uçundan dahi geçmemektedir” dedi.  

Trabzon ve Batum’da çekilen filmin 2 günlük bir çekim programının ardından montaj a
şamasına gireceği öğrenildi.

KAYNAK: GÜNEBAKIŞ