Trabzon'da boşanmak üzere olduğu karısı S.K.’dan korkan Uzman Çavuş M.K., aile mahkemesine başvurarak, iki kez koruma talebinde bulundu. M.K.’nın koruma talebini yerinde bulan aile mahkemesi, ilk koruma süresini üç ay, ikinci koruma süresini ise 6 ay olarak belirledi. Bir çocuk annesi S.K.’nın karara yaptığı itiraz da reddedildi.

İLK KORUMA SÜRESİ ÜÇ AY
TRABZON'DA koruma kararı bulunan 400'ü aşkın kadının arasında yer alan tek erkeğin uzman çavuş M.K. olduğu ortaya çıktı. M.K., eşi S.K.’ya boşanma davası açtı. Kendisini rahatsız eden ve iş yerini arayan eşi S.K.’nın arkadaşlarına, ‘Zorla evine gireceğim’ diye tehditlerini duyan M.K., koruma talebinde bulundu.

İKİNCİ KORUMA SÜRESİ 6 AY
HAKKINDAKİ koruma kararı biten M.K., ikinci kez koruma talebinde bulundu. M.K., bir yıldır Adana’da yaşayan eşi S.K.’nın hiçbir akrabası olmamasına rağmen Trabzon’a yerleştiğini ve kendisine yönelik taciz eylemlerini artırdığını söyledi. 5 Mart 2015 tarihinde yeniden koruma talebinde bulunan M.K.’ya 12 Mart 2015 tarihinde 6 ay süreyle ikinci kez koruma verildi.
TRABZON’DA boşanmak üzere olduğu karısı S.K.’den korkan Uzman Çavuş M.K., iki kez koruma talebinde bulundu. Mahkeme, M.K.’nın talebini yerinde buldu. İlk koruma süresini üç ay, ikinci koruma süresini ise 6 ay olarak belirlendi. Trabzon Aile Mahkemesi S.K.’nın karara yaptığı itirazı da reddetti.

İLK KARAR 3 AY OLDU
Trabzon'da koruma kararı bulunan 400'ü aşkın kadının arasında yer alan tek erkeğin uzman çavuş M.K. olduğu ortaya çıktı. Trabzon’da görev yapan uzman çavuş, S.K. şiddetli geçimsizlik yüzünden eşi S.K.’dan boşanma kararı aldı. Vakfıkebir Aile Mahkemesi’ne başvuran M.K., davanın sürdüğü sırada sık sık kendisini rahatsız eden ve iş yerini arayarak mesai arkadaşlarına, ‘Zorla evine gireceğim. Onu rahat bırakmayacağım’ diyerek tehditleri bulunduğunu ileri sürerek, 21 Ekim 2014 tarihinde koruma talebinde bulundu. Trabzon Aile Mahkemesi, M.K.’nın bu koruma talebini kabul etti ve üç ay süreyle tedbir uygulanmasına hükmetti. S.K. ise eşinin bir başka kadınla ilişkisi olduğunu belirten fotoğrafları mahkemeye sunarak, boşanmak istemediğini söyledi.

İKİNCİ KEZ KORUMA İSTEDİ
Mahkemenin verdiği koruma kararının bitmesinin ardından uzman çavuş M.K., ikinci kez koruma talebinde bulundu. 27 Ocak 2015 tarihinde koruma süresinin bittiğini belirten M.K., boşanma davası açtıktan sonra bir yıldır Adana’da yaşayan eşi S.K.’nın hiçbir akrabası olmamasına rağmen Trabzon’a yerleştiğini ve kendisine yönelik taciz eylemlerinin artığını söyledi. M.K. 5 Mart 2015 tarihinde boşanma davası bitene kadar yeniden koruma talebinde bulundu.

İKİNCİ KARAR 6 AY OLDU
Trabzon Aile Mahkemesi, 6284 Sayılı Ailenin Korunmasına ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesini Dair Kanun Kapsamı’nda 12 Mart 2015 tarihinde ikinci kez ek koruma kararı verdi. Mahkeme mağdura yönelik şiddet tehdidi hakaret, aşağılama veya küçük düşürme söz ve davranışlardan bulunmaması şartını koydu ve 6 ay süreyle koruma altına aldı.

SIĞINMA EVİNDE KALIYOR
Trabzon’a döndüğü öğrenilen bir çocuk annesi S.K.’nın sığınma evine yerleştiği öğrenildi. Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde görev yapan M.K.’nın da görev yeri değiştirdi. Bu arada Vakfıkebir Aile Mahkemesi çiftin boşanmasına karar verdi. Boşanmak istemeyen S.K.’nın itirazı üzerine dosya Yargıtay’a gönderildi.

(günebakış)