Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası 16 Kasım 2012 Cuma günü “Kentleşme Sürecinde Yer Seçiminin Önemi” konulu Konferans Düzenliyor. Dev buluşma hakkında bilgi veren Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semih Peker, “Jeolojik ve topografik yapısı gereği bölgemiz sel-taşkınların, heyelanların ve kaya düşmelerinin sıkça yaşandığı bir bölgededir. Bölgemizin bu jeolojik gerçekliliği karşısında yaşadığımız çevrenin afetlere karşı daha korumalı ve güvenli kılınarak bu doğa olaylarının afete dönüşmemesi için kentleşme konusunda hepimize önemli görevler düşmektedir” dedi.

DOĞAYEN TRABZON’A GELİYOR

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semih Peker, “Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak; yerel yöneticilerimizi, mühendislerimizi, geleceğimiz olan öğrencilerimizi ve kamuoyunu aydınlatma noktasında üzerimize düşen görevin bilinci ve sorumluluğu nedeniyle 16 Kasım 2012 Cuma günü Saat: 09.30–16.30 arasında Trabzon–Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde “Kentleşme Sürecinde Yer Seçiminin Önemi” konulu Konferans düzenlenecektir. Konferans, dünya bilim camiasında önemli bir isim olan Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat ULUSAY tarafından yapılacaktır. Düzenleyeceğimiz bu soru-cevaplı ve tartışmalı konferansımızın, hem yerel yöneticilerimizin hem de özellikle konu ile ilgili bütün mühendislerin bilgi birikimlerini arttıracağı ve bölgemizdeki kentsel dönüşümlerin daha sağlıklı yapılmasında önemli bir hizmet olacağı kanaatini taşımaktayım. Bölgemizin heyelanlı olması ve kentleşmede hep önümüze sorun olarak çıkması nedeniyle bu konuyu masaya yatıracağımız ve aklımıza ne soru gelirse bunun cevabını alabileceğimiz bir hocamızı Trabzon’da ağırlamanın gururunu yaşıyorum. Konferansımızın geniş bir kitleye hitap etmesi için yönetim kurulu arkadaşlarımla ve Şubemize bağlı olan 10 ildeki temsilcilerimizle hummalı bir şekilde çalışıyoruz.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak hazırladığımız konferansımıza yerel yöneticilerimizi, mühendislerimizi, öğrencilerimizi ve tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.