TÜRK-İŞ’e bağlı taşeron işçileri, kadro verilmesi için çalıştıkları Karayolları Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Türkiye’nin çeşitli illerinden otobüslerle gelen çok sayıda işçi, Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplandı. TÜRK-İŞ’e bağlı Sendika Yöneticilerinin tam kadro hazır bulunduğu eylemle ilgili açıklamalarda bulunan Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ Sendika olarak başından bugüne kadar yapılması gereken her türlü mücadeleyi birlikte verdik, ne gerekiyorsa yaptık kırmadık, dökmedik sadece Sayın Başbakanın dediği gibi hakkımızı aradık ama 4 yıldır bizim ağırbaşlı, olgun ve sorumluluk içinde verdiğimiz mücadelenin karşılığı bu olmamalıydı. Anayasal hakkımız yok sayılıyor, Yargıtay kararı yok sayılıyor bu insanlar en çok 1000 lira ile aile geçindiriyorlar. Binlerce işçinin mağduriyetine nasıl göz yumulabilir Biz çözüm öneriyoruz dikkate alınmıyor ama asıl çözüm üretmesi gerekenler de çözüm üretmek yerine, oyalamayı tercih ediyorlar bu adil bir tutum değildir dedi.

Gökhan GEDİKLİ açıklamasının devamında Taşeron işçilik ülkemizde en ağır şartlarda çalışan ve ölüm dahil en ağır bedelleri ödeyen işçiler demektir. Taşeronluğun ağır faturasını Ülke olarak ödüyoruz. Rakamlar her yıl 1500 civarında genç insanın öldüğünü gösteriyor. Yazık değil mi? İşte Ermenek’te, Soma’da madenlerde, İstanbul’da inşaatlarda Millet olarak ne büyük acılar yaşadık.

Sayın Başbakan ve Bakanların duygu dolu açıklamalarına rağmen taşeronluk yasaklanmıyor ve Karayolları Genel Müdürlüğü işlerini anahtar teslimi ihale ediyor bu taşeronlaşmadır Gelin bundan vazgeçin Ekmekleri için çalışmak zorunda olan insanların cenazelerini kaldırmayalım dedi.