Güvenlik kamerası görüntülerinin basına yansımasının ardından olayla ilgili Trabzon Valiliği soruşturma başlatırken, görüntülerdeki şahsın kızı Z.E'yi döven baba İ.E olduğu belirlendi. Baba İ.E gözaltına alınırken, kızı Z.E ise bugün öğle saatlerinde babaannesi H.E ile Araklı Adliyesi'ne geldi. Basın mensuplarının burada sorularını cevaplandıran ilköğretim okulu öğrencisi Z.E, "O gün biraz geç kalmıştım. Babam da köprüde bekliyordu. Geç geldiğim için beni biraz hırpaladı. Üzgünüm" derken daha sonra

ağlamaya başladı. En büyük hayalinin okuyup doktor olmak olduğunu söyleyen minik kızı babaannesi sakinleştirmeye çalıştı.

Öte yandan, gözaltına alınan baba İ.E'nin nöbetçi savcılıktaki ifadesi sürüyor.

Trabzon'un Araklı ilçesi Kayaiçi köyünde kızının döverken bir HES firmasına ait güvenlik kamerası tarafından görüntülenen ve bu görüntülerin basına yansımasının ardından gözaltına alınan baba İ.E. bugün çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Araklı ilçesinde nöbetçi mahkemeye çıkartılan baba İ.E., savcılığa verdiği ifadesinde kızını okuldan çıkışta geç kaldığı için dövdüğünü söylediği öğrenilirken, "küçük yaşta kızı darp etmek" suçundan tutuklanma talebi ile sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Araklı Cezaevi'ne gönderildi.

Adliye çıkışında jandarma görevlileri İ.E.'nin basın mensupları tarafından görüntülenmemesi için yoğun çaba sarfetttiği gözlendi.