Trabzon'un Tonya ilçesinde midibüsü Mobil Köfteci dükkanına çeviren Arslan Sağlam, Kemal Sunal'ın "Meraklı Köfteci" filminden etkilenerek böyle bir işe kalkıştığını söylüyor.

Yaklaşık 30 bin TL harcayarak midibüsü Mobil Köfteciye çeviren Sağlam, 19.00-00.00 arasında satış yaptığını belirtirken tek sıkıntısının belediyeden gerekli izni alamamak olduğunu belirtiyor.

Uzun yıllar gurbette inşaat işçiliği yaptığını ve artık kendi işini kurma geldiğini ifade eden Sağlam, "20 yıl gurbette inşaatçı olarak çalıştım. Çok yorulmuştum, artık bir iş kurma zamanımın geldiğini düşündüm. Kemal Sunal'ın köftecilik hikayesini televizyonda izlerken 'ben de bu işi arabayla yaparım' düşüncesiyle bu işe başladım. Yıllardır çalıştığım için biraz birikimim vardı. Bu araba bana her şey dahil 30 bin TL'ye mal oldu. Sadece içine özel amaçlı karavan ruhsatı işlettim. Akçaabat köftesi altın gibidir, altın olduğu için bu altına yatırım yaptım" dedi.

Akşamları 19.00-00.00 saatleri arasında hizmet vermeye çalıştığını ancak belediyeden gerekli izni alamadığından yakınan Sağlam, "Yazın yaylalara çıkıyorum, kışın akşamları burada hizmet vermeyi planlıyordum. ancak gerekli izinleri alamadım. Yetkililerden yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Ağabey Ali Sağlam ise kardeşine gerekli iznin verilmesini isteyerek, "Öncelikle ne yapabiliriz diye kanunlara baktık. Gerekli şartları sağladık. Şartları sağladığınız zaman gerekli makama gidiyorsunuz. Size satış ruhsatı veriyor. Biz bunları başlatmak için buraya geldik ama zorluklarla karşılaştık. Dilekçe yazdık bir buçuk ay oldu normal şartlarda bize bir ayda yazılı cevap vermeleri lazım; olumlu yada olumsuz diye. Bize o cevabı da vermiyorlar. Tonya'da vatandaşlar saat 18.00'dan sonra ekmekten başka yiyecek bulamıyor. Halkta bunun buraya gelmesini istiyor. Hijyen kurallarına zaten dikkat ediliyor. Bizde bunu hem bir iş imkanı hemde halkın memnuniyetini, mağduriyetini gidermek için yaptık" diye konuştu.