Okul bahçesinde çalınan müzikle kolbastı ve horon oynayan öğrenciler bu uygulama ile bol bol moral buluyor.

Trabzon’da kent merkezi Yalı Mahallesi Mektep Sokakta bulunan Kaledibi İlköğretim Okulu’nda eğitim-öğretim gören öğrencilerin derslerine daha çok motive olmaları için ilginç bir uygulama geliştirildi. Kaledibi İlköğretim Okulu öğretmenleri ‘Müzik saati’ adı altında bir proje düzenleyerek, ders saatleri arasında öğrencilerin stres atmaları ve derslerine daha da bir motive olmaları amaçlandı.

Okul hoparlörlerine verilen müzikle öğrenciler Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri sabah ve akşam olmak üzere 10’ar dakikalık müzik saati uygulaması gerçekleştiriliyor.

Öğrenciler müzik uygulaması ile okul bahçesine büyük bir coşkuyla doluşarak hep birlikte kolbastı ve horon oynuyor. Öğrenciler kolbastıyı çok sevdiklerini söyleyerek, okul öğretmenlerine bu uygulama için teşekkür ettiler.




KOLBASTI GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKALYIN



ÖĞRENCİLERİMİZİ DERSLERİNE MOTİVE EDİYORUZ

Müzik saati uygulaması hakkında bilgi veren Okul müdür yardımcılarından İsmail Saraç amaçlarının öğrencileri stresten uzaklaştırmak olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, tenefüs saatlerinde ders yoğunluğundan biraz uzaklaşmaları derslerine daha çok başarılı olmaları için bu uygulamayı başlattık. Bu uygulama ile biraz kolbastı biraz horon ve biraz da oyun havaları müziği koyarak öğrencilerimizi derslerine motive etmeye çalışıyoruz” dedi.



ÇEVREDEKİ KOMŞULAR ŞİKÂYETÇİ DEĞİL

Çocukların müziği benimsediğini ve müzik çalınmadığı zamanlarda öğrencilerin hatırlatma yaptıklarını dile getiren Saraç şöyle konuştu: “Çocuklar ilk başlarda bu uygulamayı anlamadılar ama sonradan biz unutup müziği çalmadığımız zaman onlar bize gelip ‘Öğretmenim müzik nerde’ şeklinde hatırlatma yapıyorlar. Çocuklar müziği artık benimsedi, çevrede bulunan komşulardan da sağ olsular bir şikâyet gelmedi. Veliler de burada gelip öğrencilerle birlikte oynuyorlar. Amacımıza ulaştık. Bu uygulamamız her dönem devam edecek. ”



EVLATLARIMIZ OKULLARINI SEVER OLDULAR

Öğrenci velilerinden Bilgi Değirmenci, “Çok iyi çok güzel bir uygulama burada öğrencilerimize böyle bir eğlence düzenledikleri için okul müdürü başta olmak üzere öğretmenlere ve okul yönetimine çok teşekkür ediyorum. Burada öğrencilerimiz bu sayede inanılmaz bir moral buluyorlar. Bu uygulamalar sayesinde evlatlarımız okullarını pekte çok sever oldular. Çok güzel eğleniyoruz horon ve hoptek oynuyoruz” dedi.