Tartışmaların rahatsız edici olduğunu kaydeden Yaylalı, “Çamburnu veya diğer alternatiflerin teknik olarak doğru yer olup olmadığı önemlidir” dedi.

Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon’a kurulması düşünülen lojistik merkezin kurulacağı yerden daha önemli olan gelişmenin Trabzon’a bu merkezin kazandırılması olduğunu kaydetti. Yaylalı Hükümet’in lojistik merkezi Trabzon’a kazandırma iradesini göstermesini beklediklerini belirterek, yer konusunda ise teknik olarak en uygun yerin ön plana çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Kent Konseyi olarak lojistik merkez ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Yaylalı, “Lojistik merkez konusunda kent konseyi olarak takibimiz devam ediyor. Yalnız yer seçiminden daha önemli olan Trabzon’un lojistik merkeze sahip olmasıdır. Bununla ilgili hükümetin karar vermesi gerekiyor. Yer seçiminden çok daha önemli olan hükümetin bu iradeyi gösterip kararı almasıdır. Karar süreci olgunlaşmaya başladıktan sonra yer konusunda değerlendirmeler yapılmalıdır. Lojistik merkez olarak belirlenecek olan yerin teknik olarak incelenmesi gerekiyor. Kararın ancak bu teknik incelemenin sonrasında verilmesi şarttır. Hatırlanacağı üzere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki kent sorunları toplantısında lojistik merkezle ilgili bir ilke kararı alınmıştı. Düzenlenecek yeni toplantı çerçevesinde konu yeniden gündeme taşınmalı, tekrar ele alınmalıdır. Çamburnu veya diğer alternatiflerin teknik olarak doğru yer olup olmadığı önemlidir. Yer seçiminde buna dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.