Kabulde kruvazör turizmiyle ilgili yapılan çalışmalara değinen Vali Vekili Kara, “Daha önce Karadeniz’in kruvazör turizmiyle ilgili geniş katılımlı bir konferans düzenlemiştik. Bunun içinde Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi vardı. Ülkelerin karar mercilerini bir arada buluşturarak uluslar arası kruvazör turizmini bakir ve bilinmeyen bölgelere kaydırmayı hedeflemiştik” dedi.

Karadeniz Bölgesi’nin turizm açısından çok zengin bir bölge olduğunu ifade eden Kara, “Karadeniz’de var olan turizm potansiyelini geliştirmek için işbirliği içerisinde olmalıyız. Bu diyalog ile gelecek zaman içerisinde Karadeniz’de turizm her alanda gelişecek ve ülkeler ekonomisiyle, turizmiyle, kültürüyle birbirine daha çok yakınlaşacaktır” dedi.

 General Dr. Thanos Pallıs, “Amacımız kruvazör turizminin ülkeler arasında gelişmesini sağlamaktır. Bütün ilgili birimlerin önerilerine ihtiyacımız var. Geleceğe yönelik çalışmaları hep birlikte yapacağız. Temsil ettiğimiz ve üyemiz olan limanlara geçen yıl 27 milyon turist gelmişti. Trabzon limanı bize üyelik başvurusu yaptı. Önümüzdeki günlerde bunu karara bağlayacağız” diye konuştu.

Vali Vekili Kara, ziyaretin anısına General Dr. Thanos Pallıs’a gümüş telkari işlemeli kahve fincan takımı hediye etti. General Pallıs ise, Kara’ya antik olimpiyat oyunlarıyla ilgili tarihi bir kitap hediye etti.