Trabzon’un Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) Müdürü Mehmet Arslan, kısa yoldan hayata atılmak isteyen gençlere kapılarının açık olduğunu belirtti. Arslan, gençleri açılan kurslara katılarak iş sahibi olmaya davet etti.

TUREM'in, iş bulmakta sıkıntı çeken ilköğretim, lise, lise terk ve üniversite mezunları için açtığı mutfak, servis, kat hizmetleri ve ön büro kursları için kayıtlar başladı. Kurslarla ilgili bilgi veren TUREM Müdürü Mehmet Arslan, İŞKUR destekli kurslara katılanlara günlük 20 TL harçlık verileceğini ve kurs ücreti alınmayacağını kaydetti. Kısa yoldan hayata atılmak isteyen tüm gençlere kapılarının açık olduğunu dile getiren Arslan, "Şu ana kadar okulumuzdan mezun olan hiçbir öğrencimiz işsiz kalmadı. İş garantisi olan okulumuza kayıt yaptırmak isteyenler en geç 30 Eylül 2012 tarihi mesai bitimine merkezimize şahsen ya da postayla başvuru yapmalı." dedi. Arslan Mülakatta başarılı olup kurs almayı hak eden kursiyerlerimize eğitim aldıkları her gün için Türkiye İş Kurumu tarafından 20 TL ödenecek ve kursiyerlerimiz iş kazalarına karşı sigortalanacak” diye konuştu.

Müdür Arslan, “TUREM'e alınacak kursiyerlerin, eğitim-öğretimin başlayacağı tarih itibariyle 16-25 yaşlarında olması, İŞKUR'a işsizlik kaydı yaptırmış olması ve son iki yıl içinde İŞKUR'un açtığı bir kursa katılmamış olması şartları aranıyor. Ayrıca 19 yaş üzeri erkek adayların askerlikle ilişkisinin bulunmadığını veya ertelendiğini belgelendirmeleri isteniyor.

Konaklama ve seyahat hizmetleri alanında açılacak olan ön büro programına kayıt yaptıracakların en az lise veya denge okul mezunu olması ve en az bir yabancı dil bilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.