ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı olan ‘Hanımağa’ lakaplı Suna Kepolu Ataman, “Cesurca adımlar atıp Çözüm Süreci’ni iyi anlatarak güzel bir şekilde sonuçlandıracağına inandığım için AK Parti’den milletvekili aday adayı oldum.” dedi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 25 köyde 10 bin dönümün üzerinde arazisi bulunan ‘Hanımağa’ lakaplı Suna Kepolu Ataman, Adalet ve Anavatan partilerinde milletvekilliği yapmış babası Mahmut Kepolu’dan bayrağı devralarak siyasete girdi. Bir dönem DYP Silvan İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Suna Kepolu Ataman, 2008 yılında Trabzonlu iş adamı Atilla Ataman ile evlendi. 6 yaşında bir çocuğu bulunan Suna Kepolu Ataman, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Çözüm Süreci’ne katkıda bulunmak için AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı oldu.

"BÖLGEYİ ÇOK İYİ BİLİYORUM"

Siyasetten gelen bir babanın kızı olduğunu hatırlatan 43 yaşındaki Suna Kepolu Ataman, “Ben bölgemi, ilimi çok iyi tanıyan bir insanım. Bir de Çözüm Süreci’ne katkıda bulunacağıma inanıyorum. Cesurca adım atıp da bu olayı güzel bir şekilde anlatıp ve güzel bir şekilde sonuçlandıracağımıza inandığım için AK Parti’den milletvekili aday adayı oldum.” dedi.

"TRABZON'DA KÜRT, DİYARBAKIR'DA TÜRK OLARAK YAŞIYORUM"  

Eşinin Trabzonlu bir Türk olduğunu belirten Suna Kepolu Ataman, “Eşim Türk’tür, ben Kürt’üm. Bir oğlum var, kendisi Türk ama anadili Kürtçe. Ben Trabzon’da bir Kürt olarak yaşıyorum, Diyarbakır’da da Türk olarak. Önemli olan bunu başarmak, bunu pekiştirmek, bunu dışarda sokakta da kendi evimin içinde yaşadığım gibi Diyarbakır’da ve Trabzon sokaklarında yaşamalıyım. Diyarbakır’da bir Türk, Trabzon’da bir Kürt olarak yaşamak.” diye konuştu. HDP’li yöneticilerin Trabzon’da uğradığı saldırılara da değinen Suna Kepolu Ataman, “Trabzon, Melis’te Diyarbakır’dan daha büyük değildir. HDP’nin Meclis’te çok sayıda milletvekili var. Trabzon’da HDP’ye karşı bir tepkinin olmasını ben birkaç kişinin gerginlik çıkarmasına bağlıyorum, oyun gibi görüyorum. Ben Trabzon halkının böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum.” dedi.