Trabzon Yeşiltepe Mahallesi’nde yolun geçtiği alanın kendi arsası olduğunu iddia eden vatandaş taş ve dubalarla yolu kesti. Çift şeritten, tek şeride düşen yolda sürücüler ve yayalar zor anlar yaşıyor.

Toplumsal Uzlaşı Reform Kalkınma Partisi Arsin ilçe Başkanı Yüksel Büyükkol bu alandaki sorundan dolayı okuldan evine dönen oğlu Nuri Büyükkol’a araba çarptığını söyleyerek isyan etti. Yeşiltepe’yi Çamlık’a bağlayan anayolda vatandaş yolu kesti. İki araç geçen yol tek şeride düştü. Kimi vatandaş burada doğalgaz çalışması olduğunu zannediyor kimi ise tadilat. Ama orayı arsa sahibi kesti. Mağdur olduğunu iddia ederek yolu kesen vatandaşa da 1 aydır hiçbir müdahale de edilmedi. Bu zamana kadar da bir açıklama yapmadım. Bana düşmez dedim. Ama sonunda benim çocuğuma araç çarptı.

Nuri Büyükkol isimli çocuğum okuldan eve geliyordu. Tam bu alanda sıkışık trafikten dolayı yoldan karşıya geçerken kendisine araba çarptı. Hastaneye kaldırdık. Allah’a şükürler olsun bir şey olmadı çocuğuma. Yüreklerimiz ağzımıza geldi. Benden başkan ana babaların yürekleri ağzına gelmesin. Buradan yetkililere sesleniyorum. Sayın Valim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Ortahisar belediye başkanım ve karayolları yetkilileri bu sesi duysun. Bir an önce buraya çözüm üretilmelidir. Son çeyreğini yaşamış olduğumuz 21. Yüzyılın Trabzon’unda bu tür görüntüler bizlere yakışmıyor.

(taka)