Trabzon’da kamu kurum ve kuruluşlar da görev yapanların geçmişi mercek altına alındı. Memurların soy ağacı çıkarılarak FETÖ/PDY ile bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

 TÜM AKRABALAR ARAŞTIRILIYOR
İstanbul ve Ankara’da bir grup askerin darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde yeni uygulamalara gidilmeye başlandı. Yeni başlatılan uygulamalar çerçevesinde soy ağacı çıkarılan memurların FETÖ/PDY ile bağlantısı olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi. Anne, baba, kayınpeder, kayınvalide, baldız, görümce, kardeş ve çocuklar üzerinde yapılan sorgulamalarda, gidilen okullar dershaneler,  kalınan yurtlar, öğrenci evleri, banka hesapları, üyesi olunan dernek ve sendikaların tek tek araştırıldığı ortaya çıktı.

TELEFON VE MAİLLER İNCELENECEK

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların, mail adreslerinin yanı sıra kullandıkları sosyal medya sayfalarının da incelendiği öğrenildi. Memurların kullandıkları cep telefonlarının da tek tek tespit edilerek kimlerle bağlantı içerisinde olduğu ortaya çıkarılacak.

KPSS MERCEK ALTINA ALINDI

Tüm kurumlarda görevli personelden bilgi istendiği, elde edilen bilgiler çerçevesinde güvenlik sorgulamalarının yapılacağı ileri sürüldü. Memuriyete KPSS ile girenlerin bağlantılarının da detaylandırılacağı öğrenildi. Memuriyet hayatı öncesinde hangi kurumlarda çalıştığı ve yakınlarının nerelerde görev yaptığı araştırılacak olan personelin, örgütle ilgili herhangi bir bağlantısının belirlenmesi halinde meslekten ihraç edileceği belirtildi.

GÜNEBAKIŞ 

ENİS YILDIRIM