Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler kongresinin Türk delegasyonu üleşi Mehmet Aydın’ın önerisi delegasyon tarafından da kabul gördü..

 

Trabzon İl Genel Meclisinin Köprübaşı meclis üyesi Mehmet Aydın, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler kongresinin delegesi oldu.

Türkiye’deki kongre delegeleri ile İzmit’te bir araya gelen Aydın, konseyin Strazburg’da yapacağı toplantıya katılmadan önce Türk delegasyonu ile yapılan ön toplantıda önemli kararların alındığını belirtti.

Aydın özellikle bütün dünyada nefrete karşı mücadelenin artık bir sembolleştiğini belirterek “Her türlü nefret söylemi insanlık suçu olarak kabulleniliyor algılanıyor ve şiddetle kınanıyor, bu bağlamda Yerel ve Bölgesel yönetimler kongresinde ABD’de çıkan dininize ve Peygamber efendimize dönük nefret içerikli filmin yayınlanmaması ile kınanması için olayı gündeme getireceğiz” dedi.

Aydın ile birlikte konseyde 12 Türk delegasyonu bulunuyor. İzmit’te ki toplantıda bu anlamda öneri getiren Aydın’ın delegasyon tarafından da önerisi olumlu karşılandı. Şimdi Türk delegasyonu önümüzdeki ay toplanacak olan konseyde bu konuyu gündeme getirecek..