Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Meslek Tanıtım Kulübü tarafında etkinlik düzenlendi. Öğrencileri motive etmek amacıyla düzenlenen seminerde, öğrenciler hem meslekleri, daha yakından tanıma hem de hangi mesleği seçmeleri konusunda fikir sahibi olma şansını buldular.
Etkinlikte öğrenciler doktor, hukuk, mühendis, askeri personel, polis, hemşire, gazeteci, aşçı, kuaför ve imam gibi bir çok meslek erbabıyla tanışma fırsatı bulurken, organizasyon kapsamında etkinliğe davet edilen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Ortopedi Bölümü Arş. Gör. Dr. Muhahmet Kalkışım ve Ordu İdari Mahkemesi Hakimi Muhammet Babur öğrencilerle buluşarak mesleklerinde tecrübe ettikleri konuları öğrencilere aktardılar.
Dr. Muhammet Kalkışım, doktorluk mesleğine ilgisi olan öğrencilerin bu mesleği tercih etmelerini isterken, doktorluk mesleği için gerekli olan akademik eğitim hakkında öğrencilerle bilgi paylaşımında bulundu. Kalkışım, ders çalışma programlarıyla ilgi de öğrencileri bilgilendirdi.
Ordu İdari Mahkemesi Hakimi Muhammet Babur ise hakimlik mesleğini zorlukları ve güzel yanlarını anlatarak öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar. Daha sonra Kalkışım ve Babur, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte selfie yaptılar.