Bilindiği üzere vakıf kurulduğundan beri burs, okul onarımları, gençlik merkezleri gibi çeşitli faaliyetlerin ardından ilköğretim çağındaki çocuklara okul dışında eğitim desteği veren bir sivil toplum kuruluşu olan TEGV’in yöneticileri Trabzon’da bir şube açmak istediklerini ifade ederek, Vali Kızılcık’tan yardım talebinde bulundular.

Kabulde yapmış oldukları önemli hizmetten dolayı vakıf yöneticilerine teşekkür eden Vali Kızılcık, Trabzon’daki açmayı düşündükleri şube için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Kızılcık, “Vakfın amaçları doğrultusunda bir şubeyi Trabzon’da açacaklarından dolayı kendilerine her türlü desteği vereceğiz. Türkiye’nin dünya ile rekabet edebilmesinin, tüm fertleri ile refah düzeyi yüksek, saygın bir toplum olmanın ön koşulu çocuklarımızı iyi eğitebilmek, onları geleceğin dünyasına donanımlı, özgüvenli yaşam becerilerine sahip, kendi ile barışık bireyler olarak yetiştirmemiz gerekmektedir. Vakfın ilimizde açacağı ve 7-16 yaş arası çocuklarımıza yönelik yaklaşık 400 kapasiteli eğitim kurumunun bu işlevi yerine getireceğine inancım tamdır” şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık’ın kendilerine verdiği destekten dolayı memnun kaldıklarını ifade eden Genel Müdür Çağatay, “Sayın Valimiz Recep Kızılcık beyin eğitim konusunda çok hassas olduğunu gördük. Kendisi ile eğitim konusunda aynı duyarlılığı paylaşıyoruz. Açmayı planladığımız eğitim kurumu için kendilerinden destek aldık. Sayın Valimiz Recep Kızılcık’a duyarlılığından ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.