61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’da Ortahisar Belediye Meclisi MHP’li üyelerinin ortaya attığı Pelitli’de ki Ahmet Can Bali Anadolu Lisesinin tuvaletlerinin belediye 160 TL ödenmediği için tıkalı kaldığı iddialarına Okul Aile Birliğinden cevap geldi.

TIKANMA OLMADI, DOLULUK TESPİT EDİLDİ
Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada okul idaresi tarafından yapılan kontrollerde okul logarlarında doluluk tespit edildiği ve tedbir amaçlı temizlenmesi gerektiği düşünüldüğünü kaydederek, “Bu süreç içerisinde okulumuz lavabo ve WC’lerinde tıknama olmamıştır ayrıca öğrencilerimiz mağdur olmamıştır. Temizlik ve bakım ile ilgili olarak TİSKİ Genel Müdürlüğü ile telefon görüşmeleri yapılmıştır. TİSKİ tarafından gelen ekip tarafından logarlar incelenmiş  işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

ARAÇ BÜYÜK OLUNCA LOGARA YANAŞAMADI… KÜÇÜK ARAÇLA MÜDAHALE EDİLECEK
Bilgin, ardından sözlerine şu şekilde devam etti:
“Okulumuz tarafından 16/04/2015 tarih ve 750/93 sayılı resmi yazı ile TİSKİ Genel Müdürlüğünden hizmet talep edilmiştir. Yapmış olduğumuz yazışmada ESPAR adı verilen aracı talep ettik. Bu aracın ücretli olarak hizmet verdiği saat ücreti olarak 160 TL talep edildiği tarafımıza bildirilmiştir. Kurumlarında ücrete tabı olduğu söylendiği için bizde söz konusu ücreti ödemeyi kabul ettik. 22/04/2015 Çarşamba günü saat 13.45 de  ESPAR aracı gelmiş olup bu araçla logarlara müdahale  etmenin imkansız olduğu aracın büyük olduğu ve logara yaklaşamadığı ve teknık olarak bunun mümkün olmadığı anlaşılmıştır. Daha küçük bir araçla temizlenebileceğine karar verilmiştir. Araç geri gönderilmiştir. Olayın özeti budur”