Yeşilalan köyü Tufa Yaylasındaki evinden 17 Ağustos 2014 Pazar günü “Ormana gidiyorum” diyerek evden çıkan Zekeriya Yılmaz’ın cesedi bulundu.

Trabzon’un Çaykara İlçesine bağlı Yeşilalan Mahallesi nüfusuna kayıtlı Zekeriye Yılmaz, 17 Ağustos 2014 günü  “Ormana gidiyorum” diyerek yayladaki evinden ayrılmıştı. Kaybolduğu anlaşılan Yılmaz’ı arama çalışmaları günlerce devam etmişti. Köylülerin yanı sıra arama çalışmalarına, Çaykara İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı askerler, eğitilmiş köpeklerle AKUT, Trabzon Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve  Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekipleri de katılmış yaklaşık 1 ay süren yoğun arama çalışmaları sonuç vermemişti.

Çaykara İlçesi Baltacılı Mahallesi eski muhtarı Hüseyin Şahin ile köy halkından Yakup Şahin, Belekaniyo Mezrasında dün kayıp olan öküzü bulmak için arama çalışmalarına başladı. Gececin geç vakitlerine kadar arama çalışmaları sürerken, kayıp hayvan bulunmadı. Bu sırada ormanlık alan içerisinde ceset görülürken, sarp arazi nedeniyle bunun teyidini yapamadılar. Eski Muhtar Hüseyin Şahin ile köylü Yakup Şahin, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte belirtilen yere gittiklerinde 76 gün önce kayıp olan Zekeriya Yılmaz’ın cansız bedeniyle karşılaştılar. Olaydan haberdar edilen Yeşilalan Mahallesi Muhtarı Yusuf Yılmaz, başta jandarma olmak üzere ilgili birimleri haberdar etti. Yılmaz'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Öte yandan kayıp hayvan da Yakup Şahin’in eşi Katibe Şahin tarafından da sabahın ilk ışıklarıyla canlı olarak bulundu.

Eşi ve çocuğu olmayan Yılmaz 2010 yılının Temmuz ayında da Yeşilalan köyü Tufa yaylasında ormanlık alanda kaybolmuş ve olaydan  iki gün sonra  vatandaşlar tarafından ormanlık alanda sağ olarak bulunmuştu.