Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Trabzon'daki özel dershane yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Özel dershaneleri kapatacağız, dershaneler birleşip özel okul olacak” açıklamasından duydukları kaygıları İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’a iletti.

TTSO Meclis Üyesi Emanullah Tüfekçi, özel dershane, sürücü kursu, özel okul, kırtasiye mesleklerinin temsilcilerinin sorunlarını İl Milli Eğitim Müdürü’ne aktarmak için toplantıyı düzenlediklerini dile getirdi. Tüfekçi, “Özel eğitim kurumlarının gerçekten önemli sorunları var. Tabi ki sektörün kendi içerisindeki sorunların yanında özellikle son günlerde gündemde olan dershanelerin kapanmasıyla ilgili bir sorun var. Ancak bu konuda henüz ortada net bir fikir yok. Ancak biz Trabzon’da bunun pek mümkün olmayacağını Müdürümüze söyleyeceğiz. Kendisi de sorulduğunda bizim taleplerimizi yetkililere anlatacaktır. Trabzon’da bütün dershaneleri birleştirip özel okul açma ve 8-10 sene o öğrencilerden para alma şansınız yok. Trabzon bir memur kentidir. Trabzon’da özel okulların hali ortadayken dershanelerin birleşip okul olmasının çok sağlıklı bir sonuç vermeyeceği kanaatindeyiz” dedi.

TRABZON'DA ÖZEL OKULA İLGİ AZ
İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ise bu toplantının özel dershane ve okul yöneticilerin sorunlarının çözümüne yardımcı olmasını dileyerek, “Trabzon ili dershane dışındaki özel eğitim kurumları sayısı bakımından zengin bir kent. Ama aynı şeyi özel okullar için söyleyemiyoruz. 47 tane dershanemiz var ama aynı zenginliği özel okullar için söyleyemiyoruz. Özel okullarımızdaki öğrenci sayılarına baktığımızda Türkiye ortalamalarının yarısında olduğumuzu görüyoruz" diye konuştu.

25 yıldır özel bir okulda yöneticilik yaptığını belirten Yasemin Atasoy, ‘Trabzon’da arsa fiyatları çok yüksek, okul yapmak için arsa bulamıyoruz. Trabzon’da özel okullara ilkokul seviyesindeki talep yüzde 3 civarında, lisede ise bu oran binde 43 civarında. Bizler uzun yıllardır bu iş ile meşgulüz. Ancak Trabzon halkı özel okullara pek talep göstermiyor. Büyük illerdeki özel okullar sosyal etkinliklerinden ve diğer faaliyetlerinden bile velilerden ek ücret talep ederken bizler bunları ücretsiz vermek zorunda kalıyoruz“ şeklinde konuştu.

Bunun üzerine tekrar söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç "Trabzon’da özellikle de Akçaabat’ta ciddi bir derslik açığımız var. Şu anda büyük bir özel okul zinciri Trabzon’da okul kurmak için arsa arayışında. Bizler arsa konusunda incelemelerimizi devam ettiriyoruz. Talep eden okullara arsa konusunda yardımcı olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.