Karadeniz’de HES gibi projelerin yanısıra halkın kullanımına ait alanlar ve yeşil alanlar imara açılıyor.

Beşikdüzü belediye meclisi de 1 Mart 2017 tarihli oturumunda, 9 bin 297 metrekare büyüklüğündeki Şehit Erdal Kurtoğlu Parkı’nın Al Ajaji isimli Katarlı bir şirkete satılmasını kararlaştırdı.

Katarlı şirket, AVM, rezidans ve otel planlıyormuş

Pek çok yeşil alanda olduğu gibi halkın kullanımına ait bu parkın bulunduğu alana AVM, rezidans ve otel yapılması planlanıyordu. Halk ise parkın satılmasına tepkiliydi.

Bunun üzerine avukat Ozan Karagöz, belediye başkanlığının kararına karşı iptal davası açtı.

Trabzon İdare Mahkemesi ise ‘sık görülmeyen’ bir karar vererek, Şehit Erdal Kurtoğlu Parkı’nın Katarlı şirkete satışının yürütmesinin durdurulmasına hükmetti.

‘Park, Beşikdüzülülerindir’

Katarlı şirketin parkla ilgili planı.



Avukat Karagöz şunları söyledi: “Hemşehriler, birey olarak, somut olayda olduğu gibi kent ve çevre değerlerine karşı girişilen saldırılarda, bundan menfaati zarar gören bir insan kimliği ile mahkemelere başvuru hakkı gereğince Trabzon İdare Mahkemesi’nde açmış olduğu iptal davası sonucunda, yürütmenin durdurulması kararı almıştır. Bu karar ile Şehit Erdal Kurtoğlu Parkı özel mülkiyete tahsis edilmeyecek, Beşikdüzü halkının kullanımında geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edecektir. Kurtoğlu Parkı Beşikdüzülülerindir.”