"Bütün dünyadaki Müslümanlar gözünü dikmiş Türkiye'ye bakıyor. Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi dünyada zulüm gören Müslümanlara, mazlumlara ve mağdurlara kurtuluş olacak" dedi.

Bakan Bayraktar, Ak Parti Of İlçe Başkanlığı'nın Aydıner Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftara katıldı.

İftar öncesi partililere hitaben bir konuşma yapan Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Türkiye'nin büyük bir beklenti içerisinde olduğunu belirterek, "Büyük kentsel değişimi başlatacağız. Yani Türkiye'de hem afet dönüşümü, hem de kentsel dönüşüm başlayacak. Bunun yanı sıra ülkemizde yatırım iklimini iyileştirmek için de büyük gayret içerisindeyiz" ifadesini kullandı.

Gelişen ve kalkınan Türkiye'de hizmetlerin aralıksız devam edeceğini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Büyük fotoğrafa bakarak unutmamamız gerekiyor ki, Türkiye çok ciddi şekilde kalkınıyor ve gelişiyor. Ufak tefek meselelere bakmayalım. Bundan 50 yıl önce ayda 200 lira yeterken şimdi 2 bin lira yetmiyor. Dünya globalleşti ve çeşitlilik arttı. Hepimizin cebinde cep telefonu var, paramız olduğu zaman mutlaka araba almak istiyoruz ve bunlar hakkımız. Giderlerimiz arttı ama gelirlerimiz de arttı. Önceden kendimiz kazma ve kürekle yollarımızı stabilize yaparken şimdi yollarımızı asfalt istiyoruz. Bunların tabii ki olması lazım. Gelişen ve kalkınan Türkiye'de bunları yapacağız."

-"İslam dünyası sıkıntı içinde"-

İslam ülkelerinde önemli bir sıkıntı ve stres olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Of ilçesi ilmiyle, din alimleriyle meşhurdur. İslamiyetin gelişmesinde Of'un çok ciddi katkısı olmuştur. Şu anda dünyada 7 milyar insandan 1,5 milyar Müslüman var. Müslümanlar bağımsız 54 İslam devletiyle temsil ediliyorlar. Fakat İslam dünyasına baktığımız zaman çok ciddi sıkıntı içerisinde. Burma'ya, Myanmar'a baktığımızda gençler ve çocuklar katlediliyor, aç susuz ve perişan haldeler. Bundan kurtarmamız lazım. Bizim iktidar olarak size çok ihtiyacımız var. Sizin dualarınız ve desteğiniz olduğu sürece ülkeyi kalkındırmak ve geliştirmek için gayretlerimize devam edeceğiz. Kesinlikle en ufak bir yorulma ve cesaretsizlik yok."

Türkiye'nin gelişmesinden ve kalkınmasından Müslüman ülkelerinde faydalanacağına işaret eden Bayraktar, "Allah bizim birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, minarelerimizi ezansız bırakmasın. Bütün dünyadaki Müslümanlar gözünü dikmiş Türkiye'ye bakıyor. Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi dünyada zulüm gören Müslümanlara, mazlumlara ve mağdurlara kurtuluş olacak. Bu bakımdan hükümet olarak ciddi bir gayret içerisindeyiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından orucunu açan Bayraktar, daha sonra Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği'nin bir restoranda düzenlediği iftar programına gitti.

Trabzon'da parti ayrımı yapmadan hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Bayraktar, "Bu bakımdan birbirimize sarılacağız. Bu yörede kardeşlerimiz bize sarılırlarsa bizim şevkimiz ve gayretimiz artar. Türkiye'yi geliştirmeye, kalkındırmaya ve insanımızın mutluluğunu artırmaya devam edeceğiz" dedi.

İftar programına Hava Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı Yardımcısı, Tsk Sağlık ve Gata Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz de katıldı.