Yalıncak Belediye binası yakınında bulunan İsmail Köksal Kodan'a ait markete yarı otomatik pompalı tüfekle gelen kar maskeli soyguncu kasada bulunan Kodan'ın kardeşi Onur Kodan'ı tüfekle tehdit ederek kasadaki ve üzerindeki paraları istedi. Bu sırada yan taraftaki çay ocağında bulunan İsmail Köksal Kodan, kardeşinin bağırması üzerine elinde sandalye ile markete girdi. Kar maskeli soyguncu ile karşı karşıya kalan Kodan, tehdit üzerine cebindeki ve kasadaki paraları çıkarıp soyguncunun alabileceği bir noktaya attı.
Güvenlik kameralarınca kaydedilen soygun sırasında market sahibinin hareketlerinden tedirgin olan pompalı soyguncu kasaya yönelerek paraları almak istediği sırada marketin arka bölümüne geçen market sahibinin kardeşi Onur Kodan'a bir el ateş etti. Onur Kodan'ın rafların arkasında eğilmesi sonrasında vurulduğunu zanneden soyguncu paraları almadan hızla marketten çıkarak çevredeki fındık bahçelerinin arasında gözlerden kayboldu.



1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olayın ardından Jandarma’nın yaptığı araştırmalar sonrasında bugün 1 kişi gözaltına alındı. 29 yaşındaki kişinin olay sonrası tanıkların ve müştekilerin verdiği ifade sonrası gözaltına alındığı ifade edildi. Ancak şahsın ifadesinde olayla bir ilgisinin bulunmadığını ve suçlamaları kabul etmediği ifade edildi. Şahıs bugün Trabzon Adliyesine çıkarıldı.
Şahsın yakalandığı evinde olayda kullanılan pompalı tüfek bulunamazken, 1 adet ise ruhsatsız silah ele geçirildi. Şahsın akrabaları da suçlamaları kabul etmedi.
Şahıs Trabzon adliyesinde çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.