Trabzon merkeze bağlı Yalıncak beldesinde bir markete giren silahlı, kar maskeli soyguncunun güvenlik kameralarına yansıdı. Soyguncu sandalye ile içeri giren market sahibini görünce paniğe kapılırken, market içinde 1 el ateş ederek kasadaki paraları almadan kaçtı.



Edinilen bilgiye göre, Yalıncak Belediye binası yakınında bulunan İsmail Köksal Kodan'a ait markete önceki akşam elinde yarı otomatik pompalı tüfekle gelen kar maskeli soyguncu kasada bulunan Kodan'ın kardeşi Onur Kodan'ı tüfekle tehdit ederek kasadaki ve üzerindeki paraları istedi. Bu sırada yan taraftaki çay ocağında bulunan İsmail Köksal Kodan, kardeşinin bağırması üzerine elinde sandalye ile markete girdi. Kar maskeli soyguncu ile karşı karşıya kalan Kodan, tehdit üzerine cebindeki ve kasadaki paraları çıkarıp soyguncunun alabileceği bir noktaya attı. Güvenlik kameralarınca kaydedilen soygun sırasında market sahibinin hareketlerinden tedirgin olan pompalı soyguncu kasaya yönelerek paraları almak istediği sırada marketin arka bölümüne geçen market sahibinin kardeşi Onur Kodan'a bir el ateş etti. Onur Kodan'ın rafların arkasında eğilmesi sonrasında vurulduğunu zanneden soyguncu paraları almadan hızla marketten çıkarak çevredeki fındık bahçelerinin arasında gözlerden kayboldu.



Soygunla ilgili açıklama yapan market sahibi İsmail Köksal Kodan, yaşanan bağırma üzerine kavga olduğunu düşünüp bir sandalye alarak markete girdiğini belirterek "Yüzünde kar maskesi, elinde tüfek bulunan soyguncu ile göz göze geldim. Kısık bir sesle 'para' dedi. Bunun üzerine cebimdeki ve kasadaki paraları kendisine attım. Paraları eğilip alabileceği bir noktaya attım ki o esnada kendisine müdahale etmeyi ve yakalamayı düşündüm. Ancak soyguncu paraları yönelmeden silahı doğrultarak 'içeri' dedi. Ben de kahvehane bölümüne doğur geçerek kapıda bekledim. O esnada korkan kardeşim dükkanın arka bölümüne doğru ilerledi. Bunu gören soyguncu kasadaki paraları almaya yöneldiği esnada kardeşime doğru 1 el etti. Kardeşim yere eğilince onu vurduğunu sanarak telaşa kapılarak kaçtı" dedi.

SOYGUNDA ÇALDIĞI POMPALI TÜFEKLE MARKETİ SOYMAYA ÇALIŞTI
Kodan, 3 aydır beldelerinde soygunların sürdüğünü ve belde halkı ile esnafın tedirgin olduğunu ifade ederek "Ramazan ayından bu yana beldemizde hırsılık olayları devam ediyor. Hiçbir tedbir alınmadı. Daha önce aşağı mahallede bir eve giren hırsızlar oradan pompalı tüfek çalmışlar, daha sonra bu tüfeği çalan hırsızlar aynı tüfekle benim marketimi soymaya kalktılar. Esnaf huzursuz. Herkes hava kararınca saat 17.00'dan sonra kepenkleri kapatım evine gidiyor, kimse dışarı çıkmıyor" diye konuştu.
Soygunla ilgili soruşturma sürüyor.