61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon'un Ortahisar İlçesinde Çukurçayır Mahallesi Camili Sokakta bulunan ve vatandaşların arazi bağışlaması ile yapılan Sağlık Ocağı 13 senedir atıl bir şekilde duruyor. Yaklaşık 12 sene hizmet veren ancak sonrasında sağlık potikaları nedeniyle boşaltılan bina için mahalleli isyan etti. Binanın bir şekilde devlet tarafından değerlendirilmesini isteyen mahalle halkı "bu kadar güzel bir bina, neden böyle boş kalıyor?" diye sordu. 
Konuyla ilgili konuşan üniversite öğrencisi mahalle gençlerinden Mert Şahin, "25 sene önce Yakup Sungurlu tarfından hibe edilerek sağlık ocağı yapıldı. 13 sene önce de bu sağlık ocağı gelen iktidar tarafından kapandı. Sağlık Ocağının kapanmasının ardından Aile Hekimliği gelmesiyle yaklaşık 7 km uzağına taşındı" dedi. 
VERİLDİĞİNDE NÜFUS 5 BİN ŞİMDE 15 BİN
Sağlık ocağı verildiğinde mahallenin nüfusunun 5 bin olduğunu ancak şimdi 15 bine çıktığını kaydeden Şahin, "O zaman Sağlık Ocağı verildiğinde 5 bin nüfusu vardı. Şuan da 60 bin nüfusu var. Seçmen sayısı da 15 civarında. Bizim talebimiz bu binanın böyle şekilde kalmasından ziyade istihdam alanı yaratılabilir.  Biz bu binanın bu şekilde boş kalmasında bir hayli rahatsızız. Sağlık ocağı olsa tabi iyi olur ama boş durmasından daha iyidir" dedi. 



RESMİ KURULUŞLARA BAŞVURDUK
Konuyla ilgili resmi kuruluşlarla da konuştuklarını kaydeden Şahin, "Resmi yollarla başvuruda bulunmadık. Sadece yüz yüze konuştuk bizi yönlendireceklerini söylediler ama yönlendiren de olmadı. Bu bina neden böyle boş kalıyor biz hala mantıken de anlamış değiliz" ifadelerini kullandı. 

SUNGUR: 13 SENEDİR KAPALI
Arazisini bağışlayarak Sağlık Ocağının yapılmasını sağlayan Yakup Sungur ise, "Buraya biz verdik. Çukurçayır Sağlık yönünden mahsur kalmaması için burada aldık. Burası 12 sene hizmet verdi. Gelen iktidar tarafından kapatıldı. 13 senedir kapalıdır. Yetkililer bu vatandaşları hiç kaale almıyor. Burada 5 kilo zeytin yağına, 4 kilo pirince oy verenler de var. Yetkililerden burasının yapılmasını istiyoruz. Yapılmazsa artık biz de tavrımızı koyacağız. Seçim de yaklaşıyor. Buraya bir hizmet yapılsın. Başka bir şey istemiyoruz" dedi.