Trabzon’un sanat alanında en etkin ve önemli sanat kuruluşu olan Trabzon Sanatevi, geleneksel hale getirdiği uzun soluklu, çok katılımlı 6. Sanat Günlerini Türk Halk Müziği Sanatçısı Sabahat Akkiraz ve Mahmut Uzun konseriyle final yaparak tamamladı. Sanatseverlerin büyük katılım sağladığı final gecesi; Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Murat Köksal, KTÜ. Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Veysel Atasoy, Ortahisar Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Selim, sanat günleri ana sponsoru Asaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz ve Bizim Neslin Uşakları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ergun Demirsoy, diğer sponsorlar, STK’ların temsilcileri ve sanatseverlerin büyük katılımıyla yapıldı.

Trabzon Sanatevi, 6. Sanat Günleri’nin finalini Türk Halk Müziği konseriyle yaptı. KTÜ. AKM’de yapılan konserde Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz ve Mahmut Uzun salonda coşku fırtınası estirdiler. Birbirinden güzel türkülerle sanatseverler salonda coştukça coştu. Sabahat Akkiraz’ın salondaki dinleyenlerle olan iletişimi ve düeti konser süresince büyük coşku yarattı. Konserin birinci bölümünün sonunda 6. Sanat günlerine maddi, lojistik ve teknik destek veren kurum ve kuruluşlara plaketleri takdim edildi. Plaket töreninde Asaş Grup Yönetim kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz ve Bizim Neslin Uşakları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ergun Demirsoy’un “Neden sanata ve sanat etkinliklerine destek vermek zorundayız” cümlesinin altını doldurdukları konuşmaları sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Yapılan plaket töreninde Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Asaş Grup, Bizim Neslin Uşakları Derneği, Hekimoğlu Döküm, Yusuf Rizeli Reklamcılık, Olgun Klima, Gündönümü Tour, Or-Na İnşaat ve Şehir Işıkları Reklamcılık plaketlerini aldılar.

6. Sanat Günleri’nin son günlerine doğru Yazar-Şair Attila Aşut, Yazar Sevinç Çokum, Şair Şeref Bilsel’in katıldığı söyleşi ve imza günleri yapıldı. Trabzon Edebiyatı üzerine Çevirmen Yiğit Yavuz, Yazar Fırat Caner, Yrd. Doç. Dr. M. Zeki Çıraklı, Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Orhanoğlu’nun katıldığı panel, şef Özdemir Hafızoğlu’nun yönetiminde Türk Sanat Müziği konseri, şef Gürsel Tahmaz yönetiminde Türk Halk Müziği konseri, “Bizim Hoca” filminin gösterimi sonrasında Yönetmen Serkan Acar, film oyuncuları Seymen Aydın ve Sabriye Kara’nın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi sanatseverlein yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleşen programlar oldu.