Şehit astsubay Bıçakçı'nın cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait özel uçakla saat 13.00'te Trabzon'a getirildi. Bıçakçı'nın cenazesi, aralarında Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün de bulunduğu mülki erkan, askeri yetkililer, ailesi ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Genç astsubayın naaşını almak için dün Diyarbakır'a giden ablası Pınar da aynı uçakla Trabzon'a geldi. Oldukça bitkin gözüken şehidin babası Sabahattin, annesi Melek ve kız kardeşi Berna, uçağın alana inmesiyle gözyaşlarına boğuldu. Askerler tarafından uçaktan alınan ve bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, daha sonra cenaze nakil aracına kondu. Cenaze aracı kalabalığın önünden geçerken feryatlar yükseldi. Bu sırada şehit astsubayın babası, annesi, kız kardeşi ve ablası selama durdu. Şehit evladını asker selamıyla karşılayan baba Sabahattin Bıçakçı, "Ünal, yaktın beni oğul" diye gözyaşı döktü. Genç askerin ablası Pınar da, "Ünal sen kalk ben yatarım" şeklinde feryat etti. Güçlükle ayakta duran aileyi, askeri görevliler ve yakınları teskin etmeye çalıştı.

“ÜNAL’IM SEN GİTME, BEN GİDEYİM”
Tören sırasında şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı’nın ablası Pınar Peker’in feryatları ise yürekleri dağladı. Tören boyunca gözyaşları döken Peker, “Ünal’ım sen gitme, ben gideyim. (Tabutu işaret ederek) Ünal orada, Ünal orada. Ben giderim onun yerine” diye feryat etti. 
Tören, konuşmalar ve şehitler için dualar edilmesi ile sona erdi. Ardından kardeşlerinin tabutuna sarılan şehitlerin yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

Şehit Astsubay Ünal Bıçakçı'nın cenazesi daha sonra kalabalık araç konvoyu eşliğinde İnönü Mahallesi Çakır Sokak'taki babaocağına getirildi. Şehidin naaşını taşıyan aracın sokağa girmesiyle adeta gözyaşları sel oldu. Yoğun kalabalık nedeniyle yakınları dışında kimse çadıra alınmadı. Evlerinin önünde hazırlanan taziye çadırına konulan şehit için dua edildi, helallik alındı. Bu sırada genç astsubayın arkadaşı olduğu öğrenilen bir kişi baygınlık geçirdi. Vatandaşlar tarafından ambulansa taşınan gence sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehit askerin cenazesi daha sonra cenaze namazı için İskenderpaşa Camii'ne götürüldü.