Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bolu, Karabük, Kastamonu, Bartın, Sinop, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak şiddetli olması (75-100 kg/m2) bekleniyor.
Hava sıcaklığının, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, güney, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ve Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ VE YEREL ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak şiddetli olması (75-100 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (35)

ANKARA: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra çok bulutlu (32)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (36)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu (39)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; kuvvetli ve yerel olarak şiddetli olması bekleniyor (29)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)

VAN : Parçalı ve az bulutlu (28)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (40)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Çankırı, Nevşehir, Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak şiddetli olması (75-100 kg/m2) bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu, öğleden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.