61SAAT HABER SERVİSİ : Trabzon Atatürk alanında bugün akşam saatlerinde başlayıh gece geç saatlere kadar süren hummalı bir çalışma vardı.
Hemen Meydan parkının doğusunda kalan restaurantların en başındaki eski DYP’nin olduğu tarihi binanın balkon demirleri kesilerek vinç ile binanın önüne koca bir ekran takıldı.

Bir müdahalede bulunulması için Anıtlar Kurulu kararı gerekmesine rağmen, bırakın anıtlar kurulunu hiçbir belediye yetkilisinin haberi olmadan tarihi binanın önüne, binanın sulietini bozan ve çirkin bir görüntü oluşturan dev bir ekran koyuldu.

Tarihi binanın balkon demi Gerek Ortahisar gerekse Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin hiçbirinin olaydan haberi olmaması büyük şaşkınlık yarattı.

Yoldan geçen vatandaşlarda zaten Trabzon şehir merkezinde büyük bir görüntü kirliliği olduğunu tarihi binalarında bu şekilde berbat edilerek şehri tarihi kimliğinden kopardıklarını ifade etti.
Bakalım Trabzon’u marka şehir yapmak için gayret gösteren gerek Ortahisar gerekse de Büyük şehir belediyesi kendilerinden habersiz yapılan bu uygulama ile ilgili nasıl bir açıklama yapacaklar.