61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da muhalefet partiler tarafından asıldığı düşünülen 4 Ak Partili eski bakanın yer aldığı afişler büyük tartışma yarattı.

Trabzon’un muhtelif yerlerine muhalefet partileri tarafından asılan AK Partili  4 ebki  bakanın maskeli beşliler filminde alıntı yapılarak hazırlanan 17 Aralık Yolsuzlukla Mücadele afişleri şehirde büyük tartışma yarattı.

Muhalefet partisinin başlattığı bu kampanya ile ilgili bilindiği üzere bilboartlara ilan verilmek istenmiş fakat Şehir Işıkları firması tarafından bu afişlerin asılması uygun görülmemişti. Bunun üzerine muhalefet partileri şimdi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon’e geleceği günün arifesinde cadde ve sokakları bu afişlerle doldurmaya başladı.
Afişlerde herhangi bir parti logosu veya asan kurumu andıracak ibare bulunmaması da ilginç.

Şehri yöneten iki AK partili Belediye’ni bu afişlere nasıl müsade verdiği ise tartışma konusu.

CHP TRABZON ASTI


Afiş olayıyla ilgili bir son dakike gelişmesi az önce yaşandı. Afişin asıldığı İskenderpaşa Mahallesi'ndeki otelin önüne Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden çok sayıda polis memuru geldi. CHP Trabzon İl Başkanı ve üyeleri ile emniyet mensupları arasında kısa süreli tartışma yaaşandı. Daha sonra afiş asıldığı yerden inrillerek CHP Trabzon İl Başkanlığı binasına asıldı.

KARAN'DAN AÇIKLAMA

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz  Karan afiş krizi ile ilgili  ise şunları söyledi:  Yolsuzlukla mücadele haftası nedeniyle asılan afişi işyeri sahibine yapılan bazı baskılar nedeniyle sökmek zorunda kaldıklar. Olsun biz de parti binamıza astık. Ama bu iş böyle olmaz. Böyle demokrasi olmazı’ dedi.

CHP TRABZON GENÇLİK KOLLARINDAN AÇIKLAMA

"Yolsuzluk haftasına girdiğimiz bugünler de,Yeni Türkiye’nin hukuk sisteminin ne kadar da hızlı çalıştığını görmemek elde değil.İndire-gandi haftası olarak da değerlendireceğimiz bu hafta da,tozlu raflarda usulsüzlükle bekletilen ve kendilerince adaleti sağlama anlayışıyla özgürlükler üzerine baskının daha da arttığını görmekteyiz.Yılların çarşısı,gezi direnişinin özgürlükçü yılmaz savunucuları olarak Türkiye’de hukuksuzluklara karşı vermiş olduğu mücadele ile tüm renkleri birlikte mücadele alanlarına sürüklerken,faşist devletin inşa etmiş olduğu hukuk sistemi ile karşı karşıya bırakılmıştır.Yeni Türkiye’nin yeni savcılarının suç olarak belirlediği  “hükümeti yıkmaya yönelik darbe girişimi” suçu ile hakimlerin karşısına çıkartılan Çarşı gurubu ve ülkemizin tüm özgürlükçü muhalifleri asla yalnız değildir.Bu yazıyı kaleme aldığımız şu dakikalar içerisinde faşizan tutumundan asla vazgeçmeyen iktidarın güvenlik güçleri,partimizin önüne asılan hırsızlık haftası pankartını suç unsuru olarak görebiliyor.Lakin fezlekeleri bir türlü meclise ulaşmayan  başçalanın bakanlarını,suçlu olarak göremeyen Yeni Türkiye’nin güvenlik güçleri olarak karşımıza çıkıyorlar.Onlara verilen emri  hiç kuşku duymadan uyguladıklarını,bizler bilerek ve vahşi kapıtalizmin sömürü anlayışını yok edene kadar bu haklı mücadelemiz devam edecektir.

Yeni Türkiye’de uyguladıkları ötekileştirme politikaları ile iç savaş çağrışımı yapan iktidara karşı savaşı değil barışarak yaşamayı öngören biz gençler;demokratik hakların sosyal hukuk devleti anlayışını ,eşitlik özgürlük ve adalet kapsamında tüm yaşam alanlarında var edilmesini sağlamak için bu iktidara karşı mücadelemiz her daim devam edecektir."