TRABZON’DA boşanmak isteyen eşini öldürmeyi kafasına koyan Ahmet. A. (35) eşiyle birlikte çektirdiği fotoğrafının arkasına işlemeyi planladığı cinayeti yazdığı ardından kayınvalidesinin evini bastığı ortaya çıktı. 13 yaşındaki kızına, eşine, kayınvalidesine ve kayınpederine kurşun yağdıran Ahmet A. hakkında öldürmeye teşebbüs suçundan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Delil Olarak Kabul Edilen Fotoğrafın Arka Yüzündeki Sözler

“SANA hayatımın anlamı dedim ama sen bunun ne demek olduğunu bile anlamadın. Bunları yazarken, inan gözyaşlarımı tutamıyor, elim titriyor ama eşim nasıl kafasına boşanmayı taktıysa ben de öldürmeyi, ölmeyi göze aldım. Yani ya benimle yaşamaya, ya benimle ölmeye'. Dosyada yer alan ve kızına ait bir başka fotoğrafın arka yüzünde ise kızından af dilediğini yazdığı görüldü.

TRABZON'DA kendisinden boşanmak isteyen eşini öldürmeyi kafasına koyan 35 yaşındaki Ahmet. A. eşiyle birlikte çektirdiği fotoğrafının arkasına işlemeyi planladığı cinayeti yazdığı ortaya çıktı.

EŞİNİ VE KIZINI ÖLDÜRMEK İSTEMİŞ

Trabzon'da şiddetli geçimsizlik yüzünden eşini terk eden Gülsüm A. (30) sanayi mahallesinde yaşayan babasının evine sığındı. Eşine şiddet uyguladığı için evden uzaklaştırma kararı bulunan Ahmet A. sık sık eşinin kaldığı eve giderek geri dönmesini istedi. 8 Nisan 2014 günü eşi Gülsüm A.'nın kaldığı evinin kapısını çalan ve barışmak isteyen Ahmet A., yine reddedildi.

REDDEDİLMEYİ KABUL EDEMEDİ

Reddedilmeyi kabullenemeyen öfkeli koca Ahmet A., ‘İşte son, işte bitti' diyerek silahını çekti. Ahmet A., eşi ve kayın validesine ateş etti. Eşi Gülçin A.'yı göğsünden vuran Ahmet A. eve kaçan kayınvalidesinin ardından eve girerek kızı D.A.'yı bacağından, araya giren kayınpederi Hulusu A.'yı ise karnından vurdu. Saldırıda yaralanan Gülsüm A., 13 yaşındaki D.A. ve kayınpederi Hulusu A. tedavi olduktan sonra hastaneden taburcu edildiler. Nahice A. ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

FOTOĞRAFLAR CEBİNDEN ÇIKTI

Saldırının ardından yakalanan Ahmet A.' nın üzerinden üç ayrı fotoğraf çıktı. Ahmet A., eşiyle birlikte mutlu günlerinden çektirdiği fotoğrafı arka yüzüne, ‘Sana hayatımın anlamı dedim ama sen bunun ne demek olduğunu bile anlamadın.Bunları yazarken, inan gözyaşlarımı tutamıyor, elim titriyor ama eşim nasıl kafasına boşanmayı taktıysa ben de öldürmeyi, ölmeyi göze aldım. Yani ya benimle yaşamaya, ya benimle ölmeye' yazdığı görüldü. Ahmet A. ayrıca cebinden çıkan diğer iki fotoğrafın arka yüzünde de balığım diye seslendiği kızandan af dilediği ortaya çıktı.

SAVCI AĞIR CEZA İSTEDİ

Silahlı saldırı öncesinde kayınvalidesinin cep telefonuna, "Birkaç gün dilediğin gibi yaşa', 'Sanma böyle bitecek' Gülsüm senin mezarını s..' şeklinde tehdit içerikli mesajlar attığı ileri sürülen Ahmet A. hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, iki kez müebbet hapis ve 10 yıla kadar da hapis cezası isteyen Savcı Nevzat Üstün, evden uzaklaştırma cezası olmasına rağmen eşinin kaldığı eve giden Ahmet A.'yı hafifletici sebep olarak meydana gelen tehlikenin ağırlığına göre 72 yıl 4 aya kadar hapis verilebileceğini belirtti.    


KAYNAK: GÜNEBAKIŞ