Ganita Tüneli ile Beşirli Mahallesi arasında 3 bölüm halinde 762 bin metrekare alında yapılacak dolgu sahasında; plaj, balık tutma ve gezinti yerleri vebalıkçı barınakları yer alacak. Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşların sahilden daha çok yaralanmaları amacıyla hazırladıkları yeni dolgu projesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Tünel ile Beşirli arasında 3 bölüm halinde yapılacak yeni düzenleme ile plaj, balık tutma, gezinti yerlerinin yanı sıra Akyazı ve Yıldızlı’daki balıkçılar için balıkçı barınağının yer alacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, yapılacak yeni düzenlemeler ile halkın denizle daha çok haşir neşir olmalarını amaçladıklarını kaydetti.

Yapılan teknik çalışmaların haziran ayında belediye meclisinden geçtiğini hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Sahil yolunun yapılmasının ardından yaptığımız yürüyüş yolu vatandaşımızın sahille buluşmasına önemli katkı sağladı. Ancak tek başına bu işin tamamlanamadığını gördük. Belediye meclisindeki tüm üyelerimizin önemli katkıları ile bir dolgu planı yaptık. Tabi bunun belediye meclisinden geçmesiyle iş bitmiyor. Dolgu planını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a arz ettik. Bakanımızla Ramazan ayında proje üzerinde birlikte çalıştık. Bakan Bayraktar, projede bazı düzeltmeleri kendisi yaptı. Projenin son şeklini önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına arz edeceğiz. Onlar da mevzuat gereği projeyi ilgili Bakanlıkların ve kuruluşların görüşlerine sunacak ve bütün onaylar sonrasında proje ileriki yıllarda Trabzon’umuza hizmet etmek üzere uygulanmaya başlanacaktır.” diye konuştu.

Tünel ile Beşirli arasında yapılacak ve 3 bölümden oluşacak dolgu projesi ile vatandaşların denize girebilecekleri plaj, balık tutma, gezinti ve sosyal donatı alanları planladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Birinci bölgede 138 bin 344 metre kare, ikinci bölgede 494 bin 231 metre kare, üçüncü bölge de ise 129 bin 544 metre karelik bir dolgu alanı var. Bu projede rüzgar yönleri de hesap edilerek çok estetik bir çalışma yapıldı. Denize doğru eğimli olarak hazırlanmış olan rıhtımlarda insanlarımızın oltayla balık tutabilmeleri planlandı. Ayrıca sahilde gezinti yerleri, sosyal alanlar, Yıldızlı ve Akyazı’da ki balıkçılar için balıkçı barınağı yapılacak. Yeni proje ile vatandaşlarımız deniz ile daha çok haşir neşir olacak.” dedi.