Star Wars Asiler’in dünya lansmanı kapsamında Multi Turkey bünyesinde yer alan Forum Alışveriş Merkezleri ve Gordion AVM işbirliğiyle 20 Eylül Cumartesi günü, aralarında İstanbul, İzmir, Trabzon, Aydın, Mersin, Kayseri, Gaziantep, Denizli ve Ankara’nın bulunduğu 9 ilde eş zamanlı düzenlenen etkinliklerde toplam 601 kişilik katılım ile “En Geniş Katılımlı Işın Kılıcı Eğitimi” kategorisinde Guinness Dünya Rekoru kırıldı.  Rekoru takiben  Disney Channel’da 4 Ekim’de yayınlanacak Star Wars Asiler’in 44 dakikalık özel bölümünün Türkiye’deki ilk gösterimi yapıldı.
 
Star Wars Asiler’in Dünya Lansmanı kapsamında Disney Channel ve Multi Turkey işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliklerin Forum Trabzon ayağı renkli görüntülere sahne oldu. Her yaştan Star Wars hayranının yoğun ilgi gösterdiği Guinness Dünya Rekoru denemesi esnasında katılımcılar Jedi eğitmenlerinden hem bir Jedi olmanın inceliklerini hem de Işın Kılıcı kullanmanın ustalıklarını öğrendiler. Rekor tescili ile birlikte eğitim sertifikalarıyla ödüllendirilen katılımcılara daha sonra Türkiye’de ilk defa Star Wars Asiler’in 44 dakikalık özel bölümünü izleme fırsatı da sunuldu.
 
Macera 4 Ekim’de Başlıyor!
 
Star Wars Asiler, Türkiye’de 4 Ekim Cumartesi günü saat 11:00’de 44 dk’lık özel bölümüyle Disney Channel’da başlıyor. 17 Ekim’den itibaren ise her Cuma saat 18:00’de yeni bölümleriyle yine Disney Channel’da hayranlarıyla buluşmaya devam edecek.