Akçaabat'ta, barkovizyondan Kuran dersi veren Murat Yılmaz, şimdi de hutbeyi tablet bilgisayardan okuyor. Sıradışı imam, "Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanıyorum" diyor

Çocuklara Kuran derslerini barkovizyonla veren, cep telefonları çalmasın diye minareye jammer taktıran, camide kablosuz internet ağı kuran Karadeniz'in sıra dışı imamı Murat Yılmaz, hutbeyi de iPad'ten okumaya başladı.

Plaketli teşvik

Akçaabat'taki bin kişilik Rahman Camisi'nde 17 yıllık imamı 43 yaşındaki Murat Yılmaz, alışık olunandan çok farklı bir imam profili çiziyor. Cenazenin nasıl kaldırılacağını camide uygulamalı bir şekilde anlatan Yılmaz, çocuklara verdiği Kuran dersinde bir tarafta Arapça okurken, diğer taraftan da barkovizyondan Türkçe meali yayımlatıyor.

Yılmaz, cemaati artırmak amacıyla 1 yıl boyunca beş vakit namazı camide kılanlara plaket vereceğini duyurdu. Bir yılın sonunda ise 6 kişiyi ödüllendirdi. Namaz vakitlerinden önce cemaatin hem rahatlaması hem de camiye 1 lira katkı sağlamak amacıyla masaj koltuğu aldı, namaz sırasında cep telefonlarının çalmasının önlemek için de minareye jammer koydurdu.

Sıradışı imam, son olarak Cuma hutbesini tablet bilgisayardan okumaya başladı. İmamın elinde iPad'i gören cemaat önce biraz şaşırdı ancak şimdi durumdan memnun. İmam Murat Yılmaz, teknolojinin bütün imkânlarından olabildiğince faydalanmaya çalıştığını söyledi. Barkovizyon için, "İnsanlar Kuran okumayı bilmiyor ama dinlemek istiyor. Dinlediğinin de anlamını merak ediyor. Bu nedenle böyle bir uygulamayı hayata geçirdik" diye konuşan Yılmaz, tablet bilgisayardan hutbe uygulaması için de "Artık kalem ve kâğıt işi geçmişte kaldı. Bunu ortadan kaldırmanın en iyi yöntemi de iPad oldu. İlk olarak bu hafta okudum. Çok da güzel oldu. Tablet bilgisayarı gören cemaatim önce şaşırsa da sonradan olayı kavradı" ifadelerini kullandı.

İnternet de var

Camiye kablosuz internet bağlantısı da koyan Yılmaz şunları söyledi: "Cemaat namaz saatini beklerken bahçemizde oturuyor, çayını içiyor. Bu sırada cep telefonlarından internete giriyor. Ben de tabletle cami içinde anında internete bağlanıp, gerekli gördüğüm fetva ve vaaz konusunda cemaate bilgi veriyorum." Murat Yılmaz daha önce de Kurban Bayramı'ndan önce de Trabzon Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı'yı cuma namazında camiye davet ederek, kurbanlık seçiminden etlerin saklanmasına kadar pek çok konuyu görsel olarak cemaate anlattırmıştı.

Özgür Özdemir - Sabah