KORUMA KARARI ALDIRDI
Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Aile Mahkemesi’ne başvuran uzman çavuş M.K., eşi S.K.’ya boşanma davası açtı. Mahkeme tarafları boşayınca, uzman çavuş M.K., eşine karşı iki ayrı koruma karara aldırdı. Sık sık mahkeme kalemine giden ve boşanma davasının gerekçeli kararının yazılıp yazılmadığını sordu. Kalemde görevli katipler, hakimin gerekçeli kararı yazmadığını belirterek, telefonla bilgi alabileceğini söylediler.

ÇALIŞANLARA HAKARET ETTİ
Telefonla aradığı kalemde kararın yazılmadığını öğrenen uzman çavuş, soluğu mahkemenin kaleminde aldı. Uzman Çavuş M.K., tartıştığı müdür ve katiplere,  ‘terbiyesiz ve basit’ diye hakaret etti. Müdür Asiye Avcı, katipler Vahide Baş ve Hülya Terzi, uzman çavuş M.K. hakkında suç duyurusunda bulundu ve manevi tazminat davası açtı. Üç ayrı davadan Vahide Baş’ın 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı manevi tazminat davası sonuçlandı ve uzman çavuş bin TL tazminata mahkum oldu. İki dava ise iki ayrı mahkemede devam ediyor.

CEZA DAVASI TEMYİZ EDİLDİ
 
Müdür ve katipler, uzman çavuşun hakkında suç duyurusunda bulundu. Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakaret, kişinin huzur ve sükununu bozmak iddiasıyla dava açıldı. Uzman Çavuş haddini aştığını belirterek, “Kastı bir hareketim olmadı” dedi. Mahkeme ise uzman çavuşun beraatine karar verdi. Müdür ve katipler beraat veren ceza mahkemesinin kararını temyiz etti. Bu arada M.K., BİMER’e ve Adalet Bakanlığı’na şikayet dilekçesi gönderdi.