61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzonspor'un Akyazı Stadı'nın bulunduğu karşı yamacında bir evin istinat duvarı çöktü. Dün gece 23.30 sıralarında meydana gelen çökmenin etkisiyle yamaçta bulunan büyük kaya parçaları Trabzon'un en işlek yolu olan Karadeniz Sahil yoluna yuvarlandı.

KAYALAR MİNİBÜSE ÇARPTI

Trabzon'da, bir binanın çöken istinat duvarından kopan kayaların bu sırada Karadeniz Sahil Yolu'ndan geçen minibüse çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon'un Akyazı ve Yıldızlı mahalleri arasında kalan kısmındaki bir yamaçta yer alan binanın yan bölümündeki istinat duvarı  gece saatlerinde henüz belirlenemeyen sebeple çöktü.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Çökme sonucu duvardaki kayalar ve arka kısmındaki hafriyat yamaçtan yuvarlanarak Karadeniz Sahil Yolu'nun Akçaabat ilçesi-Trabzon kent merkezi yönüne düştü. Karayolunun bu şeridinin tamamen, diğer şeridinin de kısmen kayalarla kapandığı olay sırasında yoldan geçen bir minibüse taşlar isabet etti. Minibüste bulunan ve hafif yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralan vatandaşın 55 yaşındaki Ayşe Uzun olduğu öğrenildi. Uzun'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.  Hastaneye kaldırılan diğer iki vatandaşında ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği bilgisine ulaşıldı.

İSTİNAT DUVARU ÇÖKEN EV BOŞALTIDLI

İstinat duvarı çöken bina ise söz konusu alanda başka çökme ya da kaya düşmesi riski olması sebebiyle  tahliye edildi. Olay yüzünden Karadeniz Sahil Yolu  çift yönlü trafiğe kapatıldı. Çalışmalar nedeniyle Rize-Trabzon istikameti yolu Akyazı Stadı için yapılan giriş yolundan trafik akışı verildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, olay esnasında çökme tehlikesi olan bir ev boşaltıldı.

OLASI BİR GÖÇÜK NEDENİYLE TRAFİK AKYAZI DOLGU ALANINDAN VERİLDİ

Akyazı'da gece meydana gelen göçük nedeniyle sabah saatlerinde işlerine gitmek isteyen vatandaşlar trafiğe takıldı. Akyazı yamacında meydana gelen göçük sonrası Sahil Yolunda temizleme çalışmaları güçlükle devam ederken olası bir göçük nedeniyle yol trafiğe açılmadı.

Akyazı Tünel inşaatı ile ilgili bir sorun olmadığı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz tarafından açıklanırken bölgede konut inşaatının istinat duvarının çökmesi sonrası meydana geldiği ifade edildi.

Öte yandan Söğütlü - Trabzon yolu ve Beşirli -  Akçaabat yolunda göçük nedeniyle uzun araç trafiğinin meydana geldiği görüldü.