TTSO’da gerçekleşen toplantıda komisyon İŞKUR ile işbirliğinde sezonda sektöre kalifiye eleman sağlanması için personel eğitimi,  İran İslam Cumhuriyeti’ne Doğu Karadeniz’in tanıtımı ve organizasyonların kurulması,  30 Nisan -04 Mayıs 2012 tarihlerinde Dubai’de yapılacak KOSGEB destekli “Arabıan Travel Market” fuarına sektörün katılmasını sağlamak ve bölgeye yönelik bir turizm portalı yapılması konularını görüştü.

“İşkur işbirliğinde personel  eğitimi sağlanacak”

TTSO Turizm Komisyonu Başkanı Hamit İnan, Komisyon Üyeleri Ahmet Sarı, Erkut Çelebi, Özcan İlarslan, Ömer Velioğlu, Halimağa Usta’nın katıldığı toplantıda yaklaşan turizm sezonuna bölgenin en iyi şekilde hazır olması için çalışmaları değerlendirdi. Alınması gereken önlemleri belirledi. Komisyon öncelikle sektördeki personelin eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini, bu amaçla İŞKUR ortaklığında personelin eğitilmesi konusunda fikir birliğine vardı.

“İran’daki Nevruz Bayramı öncesi tanıtıma ağırlık verilecek”

İran İslam Cumhuriyetinden 15 günlük Nevruz tatili nedeniyle Doğu Karadeniz’e turizm hareketi sağlandığını, bu hareketin daha güçlendirilmesi için gelecek yıl bazı önlemler alınması kararına varıldı. Buna göre,  Nevruz tatili öncesi İran’da tanıtıma ağırlık verilmesi ve organizasyon çalışmalarına ağırlık verilerek, turizmin düşük sezonunda bölgeye artı bir katma değer yaratılmasına çalışılacak.

“Dubai’deki Arabian Travel Market fuarına sektör katılacak”

30 Nisan-04 Mayıs 2012 tarihleri arasında Dubai’de yapılacak olan “Arabıan Travel Market”  fuarına bölgeden sektör temsilcilerinin aktif katılmasını sağlanması öngörüldü.  Doğu Karadeniz Bölgesine daha fazla Arap ülkelerinden turisti çekilmesi amacıyla yüzde 60 KOSGEB destekli fuarın ziyaret edilmesinin yararlı olacağı vurgulandı.

“Turizm portalı projesi gündeme getirildi”

TTSO Turizm Komisyonu toplantısına konuk olarak katılan Trabzon ABİGEM İş Geliştirme Müdürü Ali Rıza Kul, sektörde bir turizm portali oluşturarak online satış işlemi yapılmasının yararlı olacağını, bu konuda sektöre destek sağlanabileceğini vurguladı. Komisyon, düşünülen projenin daha da genişletilmesi kararına vararak bir sonraki toplantıda konuyu değerlendirmeye aldığını aktardı.