Savaş cephelerinde kurulduk, Cumhuriyet’i meydanlarda kutluyoruz. Onlar otellerde kuruldu pastanelerde kutluyorlar, Onlar çözümü Osla’da arar, biz Meclis’te ararız. Onlar rant için camii yıkarlar, biz harp için camileri kullanırız işte farkımız bu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı tarafından “Türkiye Gerçekleri” adlı konferans bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP Merkez ilçe Başkanı Ahmet Kaya katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Trabzon'un sol kültürü olan bir şehir olduğunu belirterek, "Karadeniz’de fındığı kaybetmişsin, çayı kaybetmişsin, şampiyonluğu kaybetmişsin, nüfusu kaybetmişsin nasıl gelip de Trabzon’da sert konuşmayacağım. Ama yine de yüzde 60 oy veriyorsun bu ampule var mı böyle bir şey. Trabzon sol kültürü olan bir şehir. Bu Trabzon’a yakışmıyor. Türkiye’de siyasi partiler bir elin parmakları gibidir, AKP ise yandan çıkmış 6’ıncı parmaktır. Hani bir ağaca aşı yaparsın ya işte bunlar aşının altından çıkma partidir” diye konuştu.
AK Parti ile aralarında pek çok farkları bulunduğuna belirten İnce, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir bu ülkenin bu Cumhuriyet'in kurucularıdır. Bu ülkede onlar bizim kahramanlarımızdır. Bu diktatör bu çakma kabadayı, Türk askerinin kafasına çuval geçirildiğinde susan bu kabadayı, uçağımızı vurduklarında susan bu kabadayı İsmet Paşa’ya sürekli kötü sözler söylüyor. Bu başbakanda kabalık var. Biz bir kere 5 yıldızlı otellerin lobi salonlarında kurulmadık. Savaş cephelerinde kurulduk, Cumhuriyet’i meydanlarda kutluyoruz. Onlar otellerde kuruldu pastanelerde kutluyorlar işte farkımız bu. İkinci farkımız şu; Onlar ABD’den biz Allah’tan korkarız. Üçüncü farkımız ise; biz yürümeyi severiz, onlar yürümeyi sevmez yürütmeyi sever. Başka bir farkımız da onların adı ak, bizim alnımız ak. Onlar ABD askeri için dua eder, biz dualarımız Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için dua ederiz. Onların çocukları polisi hizaya çeker, bizim çocuklarımız ise biber gazının üstüne gider. Onlar çözümü Osla’da arar, biz Meclis’te ararız. Onlar rant için cami yıkarlar, biz harp için camileri kullanırız.”
Kimseyi kırmadan dökmeden herkesin gönlünü alacaklarını söyleyen İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz içimizdeki Atatürk, Cumhuriyet aşkıyla, Kuvay-i Milliye ruhu ile hareket edeceğiz. Ben bu milletin gereken cezayı vereceğine inanıyorum. Bunların kabadayılığı ancak çiftçiye söker. Sopayla, beyzbol sopayla görüntüler servis edildi. Obama elinde sopa, Tayyip Erdoğan ile telefonla konuşurken, bu ne demektir, bu kafanı kırarım demek değil mi? Bunun Türkçesi budur. Bunları anlatacağız, ‘eski parti partini bırak da gel, okunmuş mektuplarını yak da gel, Türkiye ne halde bak da gel ampulü patlat da gel, 6 oku yakana tak da gel’ diyeceğiz. Bunu yapabiliriz, hiç kimse lüksümüz değildir, kimseyi kırmayacağız, yıkmadan dökmeden, kazanan kaybedenin ayağına giderek yalvarıp yakararak gönlünü alacağız.”
SHP eski Genel Başkanı İsmet İnönü'nün oğlu Erdal İnönü ile ilgili olarak bir anısının anlatan İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

"SHP eski Genel Başkanı Erdal İnönü , seçim çalmışması içinh Rize'deymiş. Alanda bulanan bir vatandaş ordaki kimdir demiş. Orada bulanlarda Erdal İnönü'dür demiş. O zaman vermem ona oy demiş. Neden demişler bir bak istersen. Açmışlar önüne bakmış "Ya demiş sanırdımki bu paşa bizi yanlız aç bıraktı. Meğer onuda bırakmış. Ona oy veririm o zaman"demiş."

"TRABZON'DA CUMHURİYETİN RUHUNU GÖRDÜK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise Karadeniz çıkarması yaptıklarını dile belirterek, "Partimiz bugün bir Karadeniz çıkartması yaptı. CHP savaş meydanlarında kuruldu, lobilerde kurulmadı. Zor günlerden bugünlere geldik. Trabzon, Türkiye’nin Karadeniz’in çok önemli bir şehri. Trabzon’da bedel ödemiş, iki yıl işgal altında kalmış bir şehir, bağımsızlığını elde etmiş, Trabzon’da da Cumhuriyet ruhunu gördük. Atatürk Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet’e olan bağlılığını gösterdi, bizler de bundan moral aldık ve Ankara’da yapılan engellemeyi de birlikte delip geçtik. Biz bu bayram kutlanacak dedik ve o yürüyüş yapılacak dedik. Biz de halkın ulusa TBMM’ye çıkmasını engellemelerine rağmen biz barikatı yıkıp geçtik. Cumhuriyeti kurulduğu yerde biz kutlamamızı yaptık, birileri boyunun ölçüsünü aldı. CHP oldukça bunu kimse engelleyemez, yine yaparlarsa biz yine hadlerini bildiririz. CHP bu ülkenin geleceğinin sigortasıdır.”