61SAAT HABER SERVİSİ- Trabzon’da Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi’nin tuvaletlerinin Büyükşehir Belediyesine 160 TL ödenmediği için tıkalı kaldı iddiasıyla başlayan tartışma devam ediyor. Ortahisar Belediye Meclisinin MHP'li üyelerinin olayı dile getirmesinin ardından başlayan tartışmada Okul Aile Birliği yaptığı açıklamada, tuvaletlerin tıkanmadığı doluluk tespit edildiği ayrıca açılması için belediyeye yatırılması gereken 160 TL paranın da yatırıldığı kaydedildi. Ancak bölgeye gönderilen aracın büyük olmasından dolayı logar kapaklarına ulaşamadığı ve bu nedenle de daha küçük bir araçla işlemlerin yapılacağı kaydedilmişti. 

Okul Aile Birliğinin açıklamasının ardından bugün Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, yeniden bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili kendilerini Okul Müdürünün değil, Pelitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç'un aradığını kaydeden Çakıroğlu,

"Mustafa Koç, oranın muhtarı. Bize, "Ben Büyükşehir'i aradım. Burayı açtıramıyorum" dedi. Ardından Ortahisar'ın AK Partili Meclis Üyesi Hasan Yılmaz ve MHP'li Meclis Üyesi İsmail İnan'ı arıyor" dedi.

Bu telefondan sonra İsmail İnan Ortahisar Özel Kalemini arıyor. Ardından da TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan'ı arıyor. Ancak telefona bakmıyor. Bunun ardından mesaj atıyor. Daha sonra Tandoğan, "Ben bu numarayı daha çok kullanıyorum" diyerek mesaj atıyor" dedi.

Çakıroğlu, "Bizim orada dediğimiz, bu okulun tuvaletlerinin temizlenmesi için 160 TL para istenmesi. Okul aile birliğinin burada bir şey anlatmasına gerek yok. Sonucunda  160 TL istediler. Bize laf yetiştirecekleri yerine işlerini yapsınlar. Biz onların kötülüğünü istemiyoruz. Yapması gereken ilgililerin işlemi tamamlaması. " dedi.

 KAYNAK 61SAAT.COM