Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa yapılan Uluslararası Gençlik Kampı'nın açılışı Trabzon'da yapıldı.

Bu yıl ilk defa düzenlenen ve 16 ülkeden 91 gencin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Kamp'ın açılışı Haçkalı Baba Düzköy Doğa Kampı'nda yapıldı. Açılışa Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal Erancı, Gençlik Hizmetleri Daire başkanı İbrahim Sezgin, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, Gençlik Merkezi Koordinatörü Arif Hikmet Çakır, Tesisiler Şube Müdürü Rahman Sarıkoç, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Özel Kalemi Murat Ak'ın katılımı ile gerçekleşti.

Uluslararası Gençlik Kampı sayesinde ülkemize eden gönül bağlarımızı kopartmadığımız farklı coğrafyalardan 100'e yakın genç geldiğini belirten Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal Erancı "Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından bir olalım, iri olalım, diri olalım felsefesiyle Ortak değerler, ortak gelecek ve genç liderler teması ile başlatılan Uluslararası Gençlik Kampı sizlere güçlü yarınları inşa etmenizde yardımcı olacaktır. Uluslararası Gençlik Kampında Akademik sportif ve kültürel etkinlikler yer alacaktır. Kamp süresince çeşitli tematik oturumlar göreceksiniz. Bunlar arasında, Gönüllük ve topluma katkı, Ayrımcılık ve İslamofobiyayla ile mücadele, Gençlerimizin sorunları ve çözümler örnekleri, Ortak değerler gibi konularda fikir alışverişinde bulunacaksınız" dedi.

Kamp içeriğinde kültürel çalışmalar, bilgi yarışmaları gibi etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Erancı "Ülkemizi ve kültürümüzü tanıtacağımız ulusal sorunlar yer alacaktır. Ülkeler arasında coğrafi sınırlar olmasına rağmen sınır tanımayan gönül bağlarımızın her zaman kuvvetli kaldığı coğrafyalardan gelen kardeşlerimizle ortak bir projede buluşmanın ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmenin iç huzurunu tarif etmekte zorlanıyorum. Şu an sizlere bakarken bu projenin başarılı olacağına ve gözlerinden yeni bir ülke tanıma ve yeni arkadaşlıklar, dostluklar kurma isteğiniz çok bariz şekilde okunabiliyor. Umarım bu heyecan ve ışıltı hiç kaybolmadan projemiz sonuna kadar devam eder" diye konuştu.

"GÖNÜL KÖPRÜLERİ OLACAKSINIZ"

"Gençler hiç şüphesiz ki sizler ülkeleriniz arasında gönül köprüleri olacaksınız" diyen Erancı "Sizleri kampımızda ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Eminim bu organizasyon boyunca çok güzel şeyler yaşayacaksınız. Bu kısa zamanın güzel ülkemizin zengin kültür ve tarihimizi tanımada yeterli olamayacağını düşünmekteyim. Burada bulunduğunuz zamanı en iyi şekilde değerlendirin. Ziyaret ve etkinliklerle zengin kültürümüzü, tarihimizi, değerlerimizi, aile hayatımızı, sosyal yaşantımızı ve zengin mutfağımızı yakından müşahede edin, öğrenmeye ve anlamaya çalışın. Bu arada zengin bir medeniyetin ve kültürün taşıyıcısı olarak kendi kültürünüzü değerlerinizi anlatın. Çünkü ancak görerek, yaşayarak, anlatarak ve anlayarak birbirimizi tanıyabilir ve birbirimizi daha çok sevebiliriz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından "Ortak değerler, ortak gelecek ve genç liderler" teması çerçevesinde ortak bir medeniyet, tarih kültür mirasına sahip ülkelerin gençlerinin bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak, gençler ve toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, dünya ve toplum sorunlarına duyarlı, insanlığa ve topluma her yönüyle katkı sağlayabilen, değerlerine sahip çıkan yarının genç liderlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve ortak değerler etrafında güçlü yarınlar inşa etmek amacıyla Trabzon ve Samsun'da 31 Ağustos-10 Eylül 2014 tarihlerinde uluslararası kampı organize etti.