Trabzon'da polis ve jandarma bölgeleri sorumluluk alanları içerisinde son aylarda yaşanan hırsızlıkların önüne geçilemiyor. Alınan tüm önlemlere rağmen hırsızlar vatandaşların yastık altı yatırımlarına göz dikerek kolay yoldan kendilerine gelir sağlamaya devam ediyor. Özellikle yaz mevsiminde hırsızlık olaylarının arttığına dikkat çekilirken, evden hırsızlık olaylarında artış yaşandığı gözleniyor.

Yetkililer hırsızlığa karşı alınacak tedbirlerle ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunmasına rağmen, evden hırsızlık, işyerinden hırsızlık ve oto hırsızlığı nedeniyle, polis merkezine başvurarak hırsızlıktan dolayı mağdur olanların sayısı her geçen gün artıyor.

Son olarak Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Büyükliman Mahallesi’nde N.A. adındaki şahsın evine giren hırsızlar, evin kapısını kırarak içeriye girdiler. İçeriye girdikten sonra yatak odasında bulunan çelik kasayı açarak içerisindeki 55 çeyrek altını alarak kayıplara karıştılar.

Trabzon merkeze bağlı Toklu Mahallesi’nde Ö.F.B.’nin evine giren hırsızlar ise 1 adet yüzük, 1 adet altın kolye ve 2 adet çeyrek altınını çaldıkları bilgisine ulaşıldı. Her iki olayla ilgili olarak incelemelerin devam ettiği bildirildi.