61SAAT-Trabzon’da eski sahil yolunun Cumhuriyet Caddesi’nde ki çıkışında yer alan üst geçit ile, Moloz Mevkiinde ki çarşılı alt geçit arasında 200 metrelik bir mesafe olmamasına karşın, bazı yayalar ne alt geçidi ne de üst geçidi kullanıyor. Karayollarının yayaların karşıya geçmemesi için gerdiği demir perdeleri kıran bazı sorumsuzlar buradan kendilerine yol açarken bir çok vatandaşta açılan yolları kullanarak karşıdan karşıya geçiyor.
200 metreden daha az alt geçit ile üst geçidin arasında demir perdeler iki yerden kırılmış. Daha önce de kırılan bölümleri yetkililer onararak vatandaşların geçmesini engellerken, aradan çok fazla bir süre geçmeden aynı yerlerin yeniden kırılarak yol yapılması ise düşündürüyor.
Hatta moloz mevkiindeki kırılan yerde vatandaşlar yağmurda çamur olan bölümleri parke taşlarla kaplamaları ise dikkat çekiyor.
Vatandaşların çoluk çocuk aldırmadan akan yoğun trafiğe rağmen sırf daha kısa olması nedeniyle daha güvenli olan alt veya üst geçidi tercih etmemesi ise “Yayalar ölüme meydan okuyor” şeklinde yorumlanıyor.

KAYNAK: 61SAAT